Basketbolda Maçın Ardından

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca:'Milli maç arasından sonra üst üste üç karşılaşmadan da galip ayrılmak beni mutlu etti' Nanterre Başantrenörü Donnadieu:'Bizim seviyemiz açısından oldukça kötü bir sonuç oldu'.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. hafta mücadelesinde Fransız ekibi Nanterre'yi 79-74 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'da başantrenör Ufuk Sarıca, grupta önemli bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sarıca, "Milli maç arasından sonra üst üste üç karşılaşmadan da galip ayrılmak beni mutlu etti." dedi.

Dirençli oynayarak maçı kazandıklarının altını çizen Sarıca, "Bugün çok enerjik, çok atletik bir takıma karşı mücadele ettik. Grubun bizimle beraber en iyi takımlarından biriyle oynadık. Top kayıpları canımızı yaktı ve bazen bomboş turnikeler verdik. Grupta önemli bir avantaj elde ettik. Takımımın paylaşımı benim için çok önemli. Bugün toplam 23 asist yapılması beni mutlu etti." diye konuştu.

Beşiktaş Sompo Japanlı oyuncu Jon Diebler, önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, "İlk yarı iyi savunma yaptık ancak ikinci yarı biraz düşüş yaşadık. Maçı yeniden izleyerek eksiklerimizi göreceğiz. Savunmada biraz kötüydük." ifadelerini kullandı.

Nanterre Başantrenörü Pascal Donnadieu ise, "Bizim seviyemiz açısından oldukça kötü bir sonuç oldu. Maça iyi başlamadık. Geri geldik ama daha dikkatli olmalıydık." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA