Avrupa Kros Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: 'Bu sene genel toplamda hedefimiz şampiyon olmak. Şampiyonada elde edeceğimiz başarıları Kudüs'e atfetmek istiyoruz' İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Boz: 'Şampiyonlarımızı havalimanında çiçeklerle karşılayacağımıza inanıyorum'

Türkiye Kros Milli Takımı, 10 Aralık'ta Slovakya'nın Samorin şehrinde gerçekleştirilecek 24. Avrupa Şampiyonası'nda 34 atletle boy gösterecek.

Şampiyonayla ilgili Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz'un yanı sıra milli takım sporcularından Özlem Kaya, Ramazan Özdemir ve Yasemin Can katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Fatih Çintimar, organizasyonda son şampiyon olarak yer alacaklarını belirtti.

Hedeflerinin Türkiye'ye son şampiyon unvanıyla dönmek olduğunu ifade eden Çintimar, "37 ülkenin katılımıyla yapılacak şampiyonada, 4 takım tam kadro katılma hakkına sahip. Biz de burada en yüksek katılımla yarışacak ülkelerin başında geliyoruz. Bu sene genel toplamda hedefimiz şampiyon olmak. Şampiyonada elde edeceğimiz başarıları Kudüs'e atfetmek istiyoruz." diye konuştu.

Cemil Boz ise ay-yıldızlıların geçen yıl yakaladığı başarıyı tekrar edeceğine inandığını aktararak, "Sporcularımızın oradan başarıyla döneceklerine inancımız tam. Organizasyondan sonra inşallah şampiyonlarımızı havalimanında çiçeklerle karşılayacağımıza inanıyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Milli sporculardan Yasemin Can, kros sporunun zorluğuna vurgu yaparken, Ramazan Özdemir, hedeflerinin zirveye çıkmak olduğunu dile getirdi.

Özlem Kaya da başarıların büyük desteklerle geldiğini hatırlatarak, kendilerine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Bu yıl ilk kez ikişer erkek ve kadından oluşan karışık takım mücadelesinin de yapılacağı 24. Avrupa Kros Şampiyonası'na katılacak milli takım kafilesi, şu isimlerden oluşuyor:

20 Yaş Altı Erkekler:

Ramazan Barbaros, Ramazan Baştuğ, Abdurrahman Gediklioğlu, Ömer Amaçtan, Sezgin Ataç

20 Yaş Altı Kadınlar:

Pınar Demirtaş, Latife Güneş, Semra Karaslan, Gülnaz Uskun, Emine Akbingöl

23 Yaş Altı Erkekler:

Saffet Elkatmış, Ersin Tekal, Ferhat Bozkurt, Süleyman Bekmezci, Onur Aras

23 Yaş Altı Kadınlar:

Fatma Demir, Tubay Erdal, Emine Hatun Tuna, Yayla Kılıç, Büşra Nur Koku

Karışık takım:

Fatma Arık, Sebahat Akpınar, Levent Ateş, Ramazan Özdemir

Büyük Erkekler:

Aras Kaya, Ali Kaya, Kaan Kigen Özbilen, Polat Kemboi Arıkan, Alper Demir

Büyük Kadınlar:

Özlem Kaya, Esma Aydemir, Yasemin Can, Meryem Akdağ, Sevilay Eytemiş.

Kaynak: AA