Samsunsporlu Eski Futbolcular, Kulübü Sahipsiz Bırakmayacaklarını Açıkladı

SAMSUN – Samsunspor’da forma giyen 3 nesil futbolcular ve eski teknik direktörler yaptıkları basın açıklaması ile takımı yalnız bırakmayacaklarını, kongrede aday çıkmaması halinde üstlerine düşen görevi yapacaklarını söylediler.

Samsunspor’un eski futbolcuları ve teknik direktörleri, olağanüstü seçimli genel kurul kararı alan Samsunspor’un sorunlarını konuşmak için basın toplantısı düzenledi.

Hakkı Bayrak, Hasan Şengül, Mehmet Ali Çınar, Celil Sağır, Ahmet Usta, Ömer Kuranel, Bünyamin Kubat, İmdat Arslan, Şendoğan Çakmaker, Necati Özsüz, Hamdi Fermancı, Ali Kemal Gedikli, Sinan Ünal, Murat Şimşek, Hamdi Tezol ve Metin Karabulut gibi önemli futbolcu ve antrenörlerin katıldığı basın toplantısında ortak bildiri okundu.

“Başka bir alternatif yoksa göreve talip olunur”

Başkan adayı çıkmazsa ya da mevcut Başkan Erkurt Tutu’nun tek aday olması halinde başkanlığa aday olabileceklerini vurgulayan ve ortak basın bildirisini okuyan eski Milli Oyuncu Celil Sağır, “Samsunspor şu anda sportif anlamda dip yapmış, altyapısı perişan, üst yapısı da abandone olmuştur. Bunun yanı sıra tarihte hiç olmadığı kadar armasının sorgulandığı bir Samsunspor var ortada. Bu durumdan dolayı hayatını Samsunspor’a adamış eski futbolcu ve hocalar olarak burada toplandık. Samsunspor’un haklarını savunamayan bir yönetimin hala görevde kalması izahat edilemez. Samsunspor, sahipsiz değildir, sahipsiz de kalmayacaktır. Başarı bugün olmaz, yarın olur. Ama tarih kolay kolay oluşmaz. Tarih yazan bu camiayı tarihe gömmemek adına takıma sahip çıkıyoruz. Başarısızlığa prim tanıtan şehir dinamiklerini de bu camia affetmeyecektir. Bu kulübe sahip çıkacak bir babayiğit yoksa, ‘Biz buradayız’ demek için sahip çıkıyoruz. Yalanlarla yürütülen bu camiayı saygın ve takdir edilen bir markaya tekrar getirmek adına buradayız. Günü değil, geleceği kurtarmak adına buradayız. Sayın Valimiz Osman Kaymak da açıklamalarında bahsetti. 5-6 milyon gibi bir paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Böyle bir babayiğit yoksa 3 yıldır dip yapmış mevcut yönetim kurulu tekrar aday olursa, başka da bir alternatif yoksa göreve talip olunur. Biz talip değiliz. Eğer başkan adayı çıkmayacaksa Samsunspor sahipsiz değildir, gereken de yapılır” dedi.

Bildirinin okunmasının ardından cep telefonu ile toplantıya bağlanarak açıklamalarda bulunan eski Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, sezon başında Teknik Direktör Alpay Özalan’ın göreve getirilmemesi konusunda yönetime tavsiyelerde bulunduğunu, Samsunspor’un kalkınması için Samsunlu eski futbolcuların camiada görev yapması gerektiğini söyledi.

Samsunlu eski gol kralı Cenk İşler de telefonla toplantıya bağlanarak, camianın bir bütün olarak başarıya kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA