Geleceğin Golfçüleri Erzurum'da Yetişecek

Erzurum'da uygulamaya konulan 'Golfte Altyapı' projesiyle, bu sporun yaygınlaştırılması ve geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefi doğrultusunda 50 bin çocuğa ulaşılması amaçlanıyor Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Dal:'Çocuklarımızın gözlerindeki o parıltıyı ve yüzlerindeki neşeyi görmek bizi mutlu ediyor, tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bu çocuklarımızın kafalarını yastığa koyduklarında daha farklı hayallerle uyuduklarını düşündüğümüzde amacımıza ulaşmış oluyoruz' TGF Antrenörü Ok:'Erzurum'a gelmesini çok istediğimiz bu golf sahası 12 yıllık hayalimiz. İnşallah burada çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz' 'Kış kentinden bu sporun ustalarını çıkarmayı arzuluyoruz'

FAHRETTİN GÖK - Erzurum Büyükşehir Belediyesince golfün yaygınlaştırılması ve geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Golfte Altyapı" projesiyle 50 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin önemli kış turizmi kentlerinden biri olan bin 900 rakımdaki Erzurum'da, golf sporunun yaygınlaştırılması için önemli bir proje uygulamaya konuldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda Yakutiye ilçesinde 12 dönümlük alana golf sahası yapmaya başladı.

Tamamlanma aşamasına gelen ve önümüzdeki yıl resmi açılışı gerçekleştirilecek sahada şimdiden çalışmaya başlayan genç sporcuları yetiştirmek için "Golfte Altyapı" projesi uygulamaya konuldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hedef kitle olarak belirlenen çocuklara, Türkiye Golf Federasyonu (TGF) antrenörleri Hilal Ok, Fulya Yurt ve Tunahan Avcı tarafından günde ikişer saat eğitim veriliyor.

Geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefiyle başlatılan proje doğrultusunda, 50 bin çocuğa ulaşılması amaçlanıyor.

- Dal: "Yetenekli çocuklarımızı bünyemize alacağız"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların bu spor branşına ilgisinin artması için malzeme, antrenör ve ulaşım dahil olmak üzere tüm ihtiyaçların Büyükşehir Belediyesince karşılandığını belirtti.

Her gün 100 çocuğun iki seansta eğitime tabi tutulduğunu belirten Dal, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın gözlerindeki o parıltıyı ve yüzlerindeki neşeyi görmek bizi mutlu ediyor, tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bu çocuklarımızın kafalarını yastığa koyduklarında daha farklı hayallerle uyuduklarını düşündüğümüzde amacımıza ulaşmış oluyoruz. Bu, çocuklarımızın ömürleri boyunca unutamayacakları bir şey oluyor. İçlerinde yetenekli olanları da önümüzdeki günlerde tespit edip golf kulübü kurmak için çalışmalarımızı tamamladık. Yetenekli çocuklarımızı bünyemize alacağız, değerlendireceğiz ve çeşitli turnuvalara da götüreceğiz."

- Ok: "Milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz"

TGF Antrenörü Hilal Ok da 12 yıldır golfle ilgilendiğini ve artık antrenörlük yaptığını anlattı.

Bu sporu Erzurum'da yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Ok, "Erzurum'a gelmesini çok istediğimiz bu golf sahası 12 yıllık hayalimiz. İnşallah burada çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hem kendi hayatlarına hem de Türk golfü ve sporuna katkıda bulunmak istiyoruz. Buradan geleceğin sporcularının yetişmesini çok istiyoruz. Kış kentinden bu sporun ustalarını çıkarmayı arzuluyoruz. Bu bizim için uzun bir süre fakat imkansız değil, başarabiliriz." şeklinde konuştu.

Golf oynayan Hüleyda Acar ise arkadaşlarıyla golf sahasına eğlenmek için geldiklerini ifade ederek, "Golf çok eğlenceli bir spor. Büyüyünce golf eğitmeni olmak istiyorum. Bu sporda başlangıçta zorluklar çekebiliriz ama sonradan kolaylaşabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA