Eski Futbolcu Zafer Biryol Tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olduktan sonra serbest bırakılan eski futbolcu Zafer Biryol, savcılığın itirazı üzerine bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olup serbest bırakılan eski futbolcu Zafer Biryol, ifadesindeki isimler hakkında daha önce işlem yapıldığı, işlem yapılmayan isimler hakkında ise detaylı bilgi vermediğinin tespit edilmesi üzerine bu sabah tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayına götürülen Biryol, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Biryol, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Olayın geçmişi

Başakşehir Spor Kulübü’nün sözleşmesini feshettiği eski Başakşehir ve Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınmış, itirafçı olarak ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. FETÖ’ye dair önemli bilgiler verdiği iddia edilen İrtegün’ün ifadesinde aralarında örgüt sorumlularının da olduğu çok sayıda ismi savcılığa bildirdiği öne sürülmüştü. Soruşturmayı derinleştiren ve İrtegün’ün ifadesinde verdiği isimleri de araştıran savcılık, eski milli kaleci Ömer Çatkıç hakkında gözaltı kararı vermişti. Çatkıç, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol, ByLock kullanıcısı olduğu ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in çağrılarının ardından 108 bin TL olan Bank Asya’daki hesabının 804 bin TL’ye çıktığının tespit edilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. Soruşturma savcısı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Biryol, serbest bırakılmıştı. Savcılık önceki günlerde Biryol’un serbest bırakılmasına itiraz ederek tutuklanmasını talep etmişti. Talebi kabul eden Sulh Ceza Hakimliği, Zafer Biryol hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmıştı.

Zafer Biryol kimdir?

Beşiktaş altyapısında futbol hayatına başlayan Zafer Biryol, Beşiktaş’ta profesyonel olmuş, daha sonra İçel İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor’da forma giymişti. Şekerspor’da oynarken 2000-2001 sezonunda attığı 20 golle dikkatleri üzerine çeken Zafer Biryol, Konyaspor forması ile 2003-2004 sezonunda 33 maçta 25 golle gol kralı olmuştu. Bu performansı ile 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Biryol, burada kendisinden beklenen performansı gösterememiş, 2006 yılında Fenerbahçe’den Bursaspor’a transfer olmuştu. Biryol, 7 kez Türkiye milli futbol takımında forma giyip bir de gol kaydetmiş, futbolculuk kariyerini ise Konya Şekerspor’da noktalamıştı.

Kaynak: İHA