Ordu'da 'Sporcu Fabrikası' Kurulacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'ya sporcu fabrikası ve gençlik merkezi kazandırılacağını söyledi.

Başkan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi temaslarda bulunduğunu belirterek, Ordu'ya müjdeli haberlerle döndüğünü kaydetti.

Ordu'ya dev bir projenin daha kazandırılacağı belirten Yılmaz, "Karşıyaka Mahallesi’nde hizmete sunulan amatör futbol sahaları ve tenis kortlarının ardından, sporcu fabrikası ve Gençlik Merkezi'nin de ihalesi ocak ayında gerçekleşecek." dedi.

Çok amaçlı spor salonu olarak da adlandırılan sporcu fabrikalarında takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetlerinin aynı anda yapılabildiği bilgisini de ver Yılmaz, "Güreşten jimnastiğe ve basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesiste yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabiliyor." diye konuştu.

Tesislerle birlikte Karşıyaka Mahallesi'nin tam bir spor merkezine dönüşeceğini de aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burası çocuklarımız ve gençlerimizin zamanını geçirebileceği bir alan ve adeta bir sporcu fabrikası olacak. Zeminle birlikte toplam üç kattan oluşacak gençlik merkezinde giriş holü, 6 adet derslik, internet odası, bilgisayar işliği, kütüphane, kafeterya, idari birim, çok amaçlı salon ve soyunma odaları yer alacak.

Yine zeminle birlikte 4 kattan oluşacak sporcu fabrikasında ise giriş holü, 1 adet antrenman salonu, 5 adet salon, büyük salon, 7 adet bay soyunma odası, 7 adet bayan soyunma odası, 5 adet, antrenör odası, bay, bayan ve engelli tuvaleti, teknik hacim ve idari birimden oluşacak."

Kaynak: AA