Bilecik'te Amatör Futbol Takımlarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen 2017-2018 sezonunun ilk Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısı yapıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ASKF öncülüğünde, Bilecik Belediyesinin tertiplediği Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısına Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile amatör spor kulübü temsilcileri ve üyeleri katıldı.

"Bilecik maalesef tesis anlamında yeteri kadar hizmet almamaktadır"

Açılış konuşması yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, yapılan Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantılarının önemine değinerek, "Gerek dünyada gerek ülkemizde spor dallarında popüler listesinde sıralandığında futbolun zirvede olduğunu görüyoruz. Amatör Spor Kulübü Federasyonumuzun aralıklı olarak ilgilendiği spor dalının olması kaçınılmaz olmaktadır. Amatör Spor Kulüpleri üye kulüplerimizin büyük çoğunluğu futbol ağırlıklıdır. Bu yüzden bu spor dalıyla daha çok ilgileniyor görünmemiz doğaldır. Sayın Valim çok kıymetli Belediye Başkanım değerli protokol ilimiz maalesef tesis anlamında yeteri kadar hizmet almamaktadır. Belediye başkanlarımızın çalışmalarıyla futbol sahalarımız futbol oynamaya elverişli hale getirilmiştir. Ancak Bilecik Edebali Stadyumu ve Bozüyük İlçe stadını hakimiyeti belli değildir. Sizlerden ricamız biran evvel Edebali ve Bozüyük ilçe stadının tribünlerinin yapılması önemle istiyoruz rica ediyoruz. Diğer yandan tüm stadyumlarımızın ışıklandırılarak gece müsabakası gece antrenmanlarının yapılacak seviyeye getirilmesini önemle rica ediyoruz sizlerden. Sizlerde takdir ederseniz gençlerimizi kazanmanın ve sağlıklı nesiller yetişmesinin yolu spordur. Sağlıklı spor kulüplerini oluşturmalarının bulundukları yerlerde okullarda bütünleştirmenin aileler ve spor kulüpler arasında sağlıklı ilişkiler inşaat etmenin amatör sporu daha da yükselteceğine herkes gönülden inanmalıdır. Amatör spor kulüpleri desteklenmelidir. Sporun bir yaşam felsefesi olarak gören amatör spor kulüpleri başkan ve yöneticileri gerek genel yöneticileri gerek okulların gerekse ailelerin görevlerini kolaylaştırdıkları görünmektedir. Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız İl genel meclis üyelerimizin ve belediye üyelerimizin katkı ve destekleriyle her yıl spor kulüplerimize malzeme ve nakli yardım yapılmaktadır. Biz bu yardımların hey yıl artırılarak yapılmasını rica ediyoruz. Sporun temel taşları olan amatör spor kulüplerimize, amatör sporcularımıza gereken değeri ve önemi göstermesini isteriz" dedi.

" Spor noktasında dünden çok, çok iyi olduğumuzu düşünüyorum"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise; Bilecik’teki 33 amatör spor kulübü olduğunu ve bu akşam 33 kulüpten 30’unun düzenlenen etkinliği katılmasının birliği beraberliği kardeşliği ne kadar önemli bir noktada olduğunu en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Sporda kazanan her zaman olacağının altını çizen Başkan Yağcı, "Kazanma noktasında da gerekli çalışmalar yapılacak. Ama her zaman kazananın Bilecik olmasını cani gönülden arzu ediyoruz. Bizler belediye başkanları olarak şehrimizde gençlerimizin enerjilerini sinerjilerini bu anlamda gerçekten spora yöneltmelerini gereksiz şeylerle uğraşmamalarını noktasında ve şehrimizde yarışma sporlarının ön plana çıkma noktasında tüm belediye başkanı arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar çalışıyorlar. Özel idaremiz, il genel meclisimiz gerçekten bu konuda amatör spora gerekli malzeme destekleri noktasında gayret gösteriyorlar. Sizler amatör sporla cani gönülden ilgilenen kardeşlerimiz yokluklar içerisinde spor kulüplerini gençlerimizi gerçekten güzel yarınlara ulaştırma noktasında güzel gayretler gösteriyorsunuz. Spor noktasında dünden çok, çok iyi olduğumuzu düşünüyorum, ama yarın daha da iyi olmak yine bizlerin elinde" dedi.

" Şehrimizin gençlerine yakışan statlar olmasını istiyoruz"

Başkan Yağcı konuşmasında Bilecik’teki tesisleşme konusuna değinerek, "Nusret başkanımızın ifade ettiği spor alanında yarışma tesisleri noktasında evet dünden iyi güzel şeyler yaptık birçok. Mesela ben Bilecik anlamında baktığımızda ve gerçekten okul bahçelerimize kadar sentetik sahalar yapıyoruz. Ama büyük statlar noktasında biraz da talihsizlik hem Bilecik merkez hem Bozüyük’teki statlarımızın yapımı noktasında valimizin, milletvekilimizin önderliğinde en kısa zaman içerisinde bu alandaki bu eksikliği şehrimize yakışır vaziyette giderilmek için gerekli tedbirler aldık gerekli çalışmaları da yapacağız. Çünkü gerçekten statlar şehirlerin prestiji açısından son derece önemli ve oralar şehirlerin en önemli noktalarından birisi. Biz de Bilecik’imize yaraşır şekilde bu spor tesislerini yapacağız. Bilecik’teki kapalı spor salonunu biliyorsunuz geçen dönem içerisinde 16 dönüm araziyi Bilecik Belediye Başkanlığı olarak kamulaştırıp Gençlik Spor Müdürlüğüne tahsisini yapılarak onu gerçekleştirdik. İnşallah bilgimiz dahilinde Bozüyük’ümüz de benzer bir kapalı spor salonun ihalesi yapıldı diğer ilçelerimizde de gerekli oranda var bunlarında tamamlanmasında şehrimizde hem salon sporları noktasında hem de gerçekten futbol ve açık alan sporları noktasında gerekli tesisler konusunda bir adım daha atılmış olacak. Biz Bilecik’te olan her şeyi en iyisi Bilecik’e laik olduğuna inanıyoruz. Bilecik’te ikinci sınıf hiçbir şeyin olmasını istemiyoruz. İnşallah yeni yapılacak statlarımız da kalite kapasite anlamında baktığımızda şehrimizi iyi temsil edecek güzel stadyumlar yapılmasını da arzu ediyoruz. Bunun mücadelesini yapıyoruz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Şehrimizin gençlerine yakışan statlar olmasını istiyoruz. Gerçekten spor camiasını bir arya getirmek çok önemli. Geçen yılın son toplantısını Bilecik’te gerçekleştirmiştik. Bu sezonun ilk toplantısını istişare toplantısını Bilecik’ten başlayalım dedik. İnşallah spor camiası böyle toplantılarla dertlerimize derman bulmaya ve aramızdaki sevgiyi dostluğu kardeşliği arttırmaya çalışacağız bizler yerel yöneticiler olarak sporun sporcunun her zaman emrindeyiz. Gençlerimizin emrindeyiz" dedi.

"Spor ile uğraşan gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyor"

Son olarak konuşma yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, spora ve sporcuya her zaman destek olacaklarını söyleyerek, "İlimizde spor dallarında alınan her başarı bizi gururlandırıyor, umutlandırıyor. Spor ile uğraşan gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyor ve arkadaşlarına da örnek olarak onlarında uzak durmalarına vesile oluyor. Hem beden, hem toplum sağlığı açısından kazanan biz oluyoruz. Bilecik’teki spor kulüplerinin ve gençlerin spor yapmak için kullandıkları alanların iyileştirilmesi veya yenilenmesi gerekiyor. Tüm spor alanlarında gerçekleşen çalışmaların takipçisiyiz” dedi.

Konuşmakların ardından protokol üyeleri İşitme Engelli Bayan Futbol Milli Takım oyuncusu Özlem Aktaş ile halterde iki kez Türkiye şampiyonu olan doğuştan felçli Furkan Sertel ve Türkiye üçüncüsü Nihat Yel ve amatör spor kulübü başkanlarına ASKF flaması ve duvar saati hediye edildi.

Kaynak: İHA