Engellilere Destek Verenlere Teşekkür Plaketi

Eskişehir Engelliler Spor Kulübü Derneği, kendilerine destek veren kişi ve kurumları teşekkür plaketi ile onurlandırıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen plaket töreninde konuşan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mansız, İşitme Engelliler Erkek Basketbol, Tekerlekli Sandalyeli Basketbol, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi, İşitme Engelliler Badminton takımlarıyla engellileri spora teşvik ettiklerini ve onlara sporu sevdirmek amacında olduklarını söyledi.

İşitme Engelli Basketbol takımının 24 takımın yer aldığı deplasmanlı Türkiye Ligi’nde ilk 3’e girerek Eskişehir’i temsil ettiğini belirten Mansız, takımın Avrupa’da da Eskişehir’i gururla temsil ettiğini söyledi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının bölgesel ligde yer aldığını aktaran Mansız, bu sene bir üst lige çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bedensel Engelli Bilek Güreşi’nde sporcuların kendi kilolarında Türkiye birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri olduğunu ifade eden Mansız, “Sporcularımız Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olma başarısını göstermiştir. Avrupa Şampiyonası’nda Eskişehir’i temsil ederek iyi dereceler almışlardır” şeklinde konuştu.

Cevdet Mansız, engellilere sor yaptırma ve onları topluma kazandırmayı amaç ve ilke edinen yönetim kurulu olarak, bu faaliyetlerinde kendilerine maddi ve manevi olarak destek veren kurum ve kişilere teşekkür etmek istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA