Bigalı Başarılı Karetecilere Ödül

Biga Karate Gençlik Spor Kulübü, uluslararası müsabakalarda başarı elde eden sporcuları ödüllendirdi.

Bigalı başarılı karetecilere ödülleri, Balıkkaya Tepe Tesislerinde düzenlenen etkinlikle verildi.

Türkiye Karate Federasyonu Antrenörü Süleyman Orhan, etkinlikte yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarla karete branşında önemli ilerleme sağlandığını belirterek, Biga Karate Gençlik Spor Kulübünün üç yılda 15 lisanslı sporcudan bin 400 sporcuya ulaştığını kaydetti.

Çanakkale'de karetede daha önce uluslararası derece yapmış, hatta Türkiye şampiyonluğu elde etmiş sporcu bulunmazken bugün büyüklerde A milli takımda yarışan sporcularının bulunduğunu ifade eden Orhan, "Artık Türkiye dereceleri alan, Avrupa ve dünya şampiyonasında devleşen, ilk üçe giren sporcularımız var. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

Orhan, elde edilen başarılara rağmen amatör spor branşlarına yeteri kadar destek verilmediğine işaret ederek, karate sporuna destek beklediklerini söyledi.

Şampiyonalarda derece elde eden sporculara, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile basın mensuplarına plaket takdimi yapılan etkinliğe, Biga Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, MHP İlçe Başkanı Ahmet Tekin ve Biga Karate Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ünal Öz de katıldı.

Kaynak: AA