Bayburt'ta Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtıldı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

Bayburt Valiliği himayesinde başlatılan "Kötü Alışkanlıklara Red Sporla Sağlıklı Yaşama Evet" projesi kapsamında Bayburt Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, sporu teşvik etmek ve sağlıklı yaşama dikkati çekmek için birtakım projeler başlatıldığını ve çeşitli spor dallarına destekler verildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının ülke çapında amatör spor kulüplerini desteklemeye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ışığında Bayburt'ta da çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Vali Pehlivan, şunları kaydetti:

"Ortak paydamız, spor, sağlık ve gençlerimizin erken yaşlarda sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemesi ve bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak tutulması. Bu sayede gençlerimizin hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlayarak başarılarını artırmalarını istiyoruz.

Bugün itibarıyla 11 futbol kulübümüze malzeme dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bütün kulüplerimize forma ve krampon hediye ediyoruz. Diğer branşlara olan desteklerimiz de devam edecek. İlimiz ve ilçelerimizde okul kulüplerimizin spor faaliyetlerine katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Tüm kulüplerimiz ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Etkinliğe İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adem Köse, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Kaynak: AA