Bakan Bak Açıklaması '4 Olimpiyat Şampiyonu Çıkaran Rize'ye Bu Şampiyonlar Fazlasıyla Yakışır'

Bir dizi ziyaretler ve temel atma törenleri için bugün Rize’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize’de düzenlenen Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası açılış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak 4 günlük Rize programının ilk gününde Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası açılış törenine katıldı.

Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda başlayan şampiyonaya 22 ilden 31 takımın 3 sıklette mindere çıkacağı şampiyonaya 80 sporcu katılıyor.

Bak: ’’2020 Tokyo Olimpiyatları’nda büyük başarılar bekliyoruz’’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Rize Türkiye’de güreş konusunda oldukça başarılı bir konumdadır. Bu anlamda geçmişte benimde federasyon başkanlığını yaptığım bu ata sporu bizler için çok önemlidir. Rize’ye baktığımızda 4 olimpiyat şampiyonu çıkarmıştır. Bu başarı bizler için olduğu kadar bu ülke içinde çok önemlidir. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda büyük başarılar bekliyoruz. Bu millet sizlerden bu bayrağı dünyaya göstermenizi bekliyor. Bütün dünya bunu görmeli. 15 Temmuz’da bunu gördüler, şimdi de görecekler. Hiç kimse bize diz çöktüremedi ve çöktürmeyi aklından geçiremeyecek. Çünkü biz Türküz" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA