Başkan Ahmet Tekdemir Açıklaması 'İçimizdeki İrlandalılara Rağmen Şampiyon Olacağız'

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Kütahyaspor’da Başkan Ahmet Tekdemir bir basın açıklaması yaparak takımdan ayrılan oyuncular hakkında bilgiler verdi. Oyuncuların takımdan ayrılması ile ilgili sosyal medyada yazılanlara tepki gösteren Tekdemir, “İçimizdeki İrlandalılara rağmen şampiyon olacağız” dedi.

Son beş maçtan da galip geldiklerini belirten eden Kütahyaspor kulübü başkanı Tekdemir, “İlk yarıda son beş maçını da kazanan, şampiyonluk yolundaki iddiasını tüm kararlılığı ile sürdüren Kütahya sporumuzda ligde devre arasına girilmesi ile bazı oyuncularımız ile yollarımız ayrılmıştır. Ancak nedenini bilmeden sosyal medyada uğradığımız linç kampanyasına sessiz kalmamız ne yazık ki mümkün olmamıştır. Gerçek Kütahya Spor taraftarların yaşanan gerçekleri bilmesi gerekmektedir. Oyuncularımızdan Alp Ertunga Ergasun ilk yarıda takımda fazla şans bulamamıştır. Bu nedenle de kendisi ile yollarımızı ayırdık. Onun dışında devre arasında takımdan ayrılan oyuncularımızı bizler göndermedik. Azmi Polat ve Cumali Bulut kendileri takımdan ayrılmak istemişlerdir. Bir diğer oyuncumuz Enes Nalbantoğlu bizden habersiz başka takımlar ile transfer görüşmeleri yapmıştır. Bizlerde kulübümüzün menfaatleri doğrultusundan Çengelköy spor kulübüne satışına izin verdik. Genç oyuncumuz Enes ise düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek istemiştir. Bu doğrultuda oyuncumuzun daha fazla oynamasını sağlamak ve daha iyi bir oyuncu olmasını temenni ettiğimizden dolayı kendisini ilimizin takımlarından Moymulspor’a gitmesine izin verdik. İlk yarıda takımımıza büyük katkı sağlayan kesinlikle göndermeyi düşünmediğimiz Rıdvan’da ciddi bir bonservis ücretini kulübümüze vererek ısrarla ayrılmak istemektedir. Bu niyetteki faydalanamayacağımız sporcuyu takımda tutmak ne kadar doğrudur. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.



Şampiyon olamazsak kongre kararı alacağım”

Sezon sonuna kadar taraftarlardan tam destek isteyen Tekdemir, "Hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak adına ciddi bir fedakarlıkla mücadele ediyoruz. Bu çabamızı gerçek Kütahya taraftarları görüp takdir ederken, daha önce kulüp yönetiminde yer almış bazı kişilerin yapılan her şeyi eleştirmesi, olmayan şeyleri olmuş gibi göstermesi düşündürücüdür. Kütahyasporun yenilgisine dahi sevinenlerin bizleri yıpratmaya çalıştığını derin üzüntüyle görüyor ve anlam veremiyorum. Bizleri üzen en çokta budur. İçimizdeki bu İrlandalılara rağmen şampiyonluk mücadelemiz devam edecektir. Ayrılan tüm oyuncularımızın yerine gerekli takviyeleri yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Benim Kütahya taraftarından tek bir isteğim var. Amacı sosyal medyada şov yapmak olanların söylediklerine bakarak bizlere olan desteklerini kesmesinler. Sene sonuna kadar takımımıza destek versinler. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Şampiyon olamazsak derhal kongre kararı alacağım” dedi.

Kaynak: İHA