Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Açıklaması

'Adana, İçel ve Tarsus kulüplerinin kendi arasında bir problem yok. Sadece bazı fanatizme kaymış taraftarlar arasında slogan yarışı olduğunu görüyoruz'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Adana, İçel ve Tarsus kulüplerinin kendi arasında bir problem yok. Sadece bazı fanatizme kaymış taraftarlar arasında slogan yarışı olduğunu görüyoruz." dedi.

Başkan Kocamaz, Macit Özcan Spor Tesisleri'nde TFF 2. Lig'de mücadele eden İçel İdmanyurdu ile 3. Lig'de mücadele eden Tarsus İdmanyurdu spor kulüplerinin başkanları ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile yaptığı toplantıda, iki takım taraftarlarının geçmişte yaşanan sorunlarına değindi.

İçel'i, Türkiye çapınca spor kenti yapma isteklerinin olduğunu belirten Kocamaz, "Adana, İçel, Tarsus kulüplerinin kendi arasında bir problem yok. Sadece maalesef bazı fanatizme kaymış taraftarlar arasında slogan yarışı olduğunu görüyoruz. İnşallah bugün burada gösterilen bu çaba tribünlere de yansır, şehirlere de yansır. Neticede burada hangi takımımız başarı gösterirse bu hepimizin başarısı olacaktır." diye konuştu.

İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol ise, sorunların çözülmesi açısından ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "İki takımın taraftarlarını bir araya getireceğiz, maçları birlikte izleyeceğiz. İçel'in taraftarlarını Tarsus'a, Tarsustakileri ise İçel'e getirerek güzel bir atmosfer oluşturmak istiyoruz. Biz kendi şehrimizde başka takımları desteklemek yerine, İçel olarak Tarsus'u, Tarsus olarak İçel'i desteklemeliyiz." diye konuştu.

Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Önder Ege de, sporun kardeşlik olgusuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki bugüne kadar belki bazı fanatik grupların etkisi ile İçel İdmanyurdu ve Tarsus İdmanyurdu arasında gerçekten bir dostluğa dayalı sağlıklı bir ilişki kurulamadı. Ama bugün baktığımızda İçel'in iki profesyonel takımı var. Biz bu iki takımı dahi yaşatmakta zorlanıyoruz. Bugün İçel ve Tarsus ile olur, yarın ise Adana takımları ile olmalıdır. Biz güney bölgesi olarak sporda bu birlikteliği yansıtmamız lazım."

Kaynak: AA