A.Konyaspor 1-1 Fenerbahçe

Son haftaların formda ekibi Fenerbahçe ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. F.Bahçe'nin 5 haftalık galibiyeti de sonuçla sona erdi.

A.Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve Sarı Lacivertliler puanını 33'e yükselterek uzun bir aranın ardından maç fazlasıyla lideliğe oturdu. Mücadelenin golleri 58'de Ömer ALi Şahiner ve 69'da Mehmet Topal'dan geldi.

Maçın sonları tam anlamıyla nefes kesti. Fernandao ve Valbuena ile gole yaklaşan Fenerbahçe sahadan bir puanla ayrıldı. 71 hafta sonra liderliğe yükselen Fenerbahçe Galatasaray ve Başakşehir'in maçlarını beklemeye geçti.

Isla'nın hatası sonrası gelen gol

58. dakikada Atiker Konyaspor, Ömer Ali Şahiner'in golüyle 1-0 öne geçti. Savunmada Mauricio Isla'nın hatalı pasında topla buluşan Ömer Ali Şahiner sol çaprazdan ceza alanı içine girdi. Kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kalan Ömer Ali Şahiner, yerden yaptığı düzgün vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-0

Golden sonra Atiker Konyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşti. Moryke Fofana, Mehdi Bourabia'nın yerine oyuna giren isim oldu.

Serkan Kırıntılı gole izin vermedi

67. dakikada Fenerbahçe gole yaklaşan taraf oldu. Aatif'ın süreklidği pozsiyonda tecrübeli oyuncu Konyaspor seri paslarla ceza sahası içerisine girdi. Rakibini ekarte eden Aatif'ın açtığı ortada Soldado topu kafayla uzak köşeye göndermeye çalıştı. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı buna izin vermedi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman oyuna bir müdahalede daha bulundu ve Aatif Chahechouhe'nun yerine Alper Potuk oyuna dahil oldu.

Topal eşitliği sağladı

69'da Fenerbahçe mücadelede eşitliği Mehmet Topal ile sağladı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Mathieu Valbuena kullandı. Fransız futbolcunun ortasında Mehmet Topal altıpas içinde kafa vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu. 1-1

Alper, Serkan'a takıldı

70'te Fenerbahçe sonradan oyuna giren Alper Potuk ile öne geçme şansını değerlendiremedi. Ceza alanı sol çaprazından Alper Potuk vuruşunu yaptı ancak kaleci Serkan Kırıntılı açıyı çok iyi kapatarak iki hamlede topa sahip oldu.

Maçın 75. dakikasında Fenerbahçe'de Mehmet Topal kazandığı topla hızlı atağa kalktı. Konyaspor'dan Vedat'ın arkadan müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus pozisyonu sarı kart olarak yorumladı.

Oyuna girer girmez sarı kart gördü

80'de Konyaspor'da Mehmet Özdilek bu kez oyuna müdahalaede bulundu ve Jonsson yerine Manyama oyuna giren isim oldu.Güney Afrikalı futbolcu oyuna girer girmez Valbuena'ya yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kart gördü.

İnanılmaz bir pozisyon kaçtı

85'te Konyaspor inanılmaz bir pozsiyondan yararlanamadı. Vedat Bora'nın ortasında Lebogang Manyama kafa vuruşunu yaptı ancak top yan kale direğinden geri döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Skubic'in şutu üstten farklı bir şekilde auta gitti.

Pozisyonun ardından Fenerbahçe son değişiklik hakkını kullandı ve Fernandao Isla'nın yerine oyuna dahil olan isim oldu.

Fernandao gole yaklaştı

90'da Giuliano'nun ceza alanı hemen dışından ortasında Fernandao kafa vuruşunu yaptı ancak Serkan Kırıntılı topa sahip oldu.

Direkten çıktı

90+2'de Fenerbahçe, maçın son dakikalarında net bir fırsatı değerlendiremedi. Nabil Dirar'ın pasıyla son çizgide topla buluşan Alper Potuk sağ kanattan yerden ortasını yaptı. Ön direğe çok iyi hareketlenen Fernandao sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak top yan kale direğine çarparak auta gitti.