Karda Voleybol Keyfi, Erciyes'te Başlayacak

Erciyes Kayak Merkezi'nde 2. kez düzenlenecek Kar Voleybolu Avrupa Kupası karşılaşmaları, 12 Ocak'ta start alacak Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı:'Avrupa spor camiası tarafından da yakından takip edilen turnuva, gözleri Erciyes Kış Sporları Merkezi'ne çevirdi. Dünyada üçüncüsü düzenlenecek müsabakaların Türkiye'de ikinci kez federasyon tarafından Erciyes'e verilmesi bizi onurlandırdı'

Türkiye'de 2. kez düzenlenecek Kar Voleybolu Avrupa Kupası karşılaşmaları, 12 Ocak'ta Erciyes Kayak Merkezi'nde başlayacak.

Erciyes AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, uluslararası profesyonel sporcuların mücadelesine sahne olacak Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) 2018 Kar Voleybolu Avrupa Kupası'nın Erciyes Dağı’nda start alacağı belirtildi.

Dünyada üçüncüsü düzenlenecek Avrupa Kar Voleybolu Kupası'nın, 12-14 Ocak 2018 tarihlerinde Türkiye’de ikinci kez yine Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirileceği kaydedilen açıklamada, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve CEV'in, etkinliği, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Kayseri Erciyes AŞ iş birliğiyle yapacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes'i sportif ve sosyal faaliyetlerle sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülke olarak sahip çıktığımız Kar Voleybolu Avrupa Kupası'nı 2017'de ilk defa Erciyes'te gerçekleştirmiştik. Kupayı geçen kış sezonunda başarılı bir şekilde tamamladık. Avrupa spor camiası tarafından da yakından takip edilen turnuva, gözleri Erciyes Kış Sporları Merkezi’ne çevirdi. Dünyada üçüncüsü düzenlenecek müsabakaların Türkiye’de ikinci kez federasyon tarafından yine Erciyes'e verilmesi bizi onurlandırdı. Kış sporları merkezi olarak karla yapılabilecek tüm aktiviteleri dağımızda yapmaya gayret ediyoruz. Ülkemize ve Erciyes'e yeni bir spor dalı daha kazandırmış olduk."

Kış sporlarının gelişmesi adına güzel şeyler yaptıklarını aktaran Cıngı, "Hedefimiz bu işleri sadece bir kere yapıp bırakmak değil, Erciyes’te bu faaliyetleri sürekli hale getirip gelenekselleştirmek ve Erciyes'i uluslararası ölçekte global bir marka yapmak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA