Bu Kez Kulüpler Birliği Başkanı Olarak Konuştu

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, Türkiye’yi artık futbolcu ihracatı yapan bir ülke haline getirmek istediklerini vurgulayarak, "Proje hazırlanıyor. Türk gençliğinin sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da oynayabilmesi için yapılan bir proje” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı aralık ayı olağan toplantısı Maslak’taki Kulüpler Birliği ofisinde gerçekleşti. Toplantı çıkışında Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılın son toplantısını yaptıklarını belirten Özbek, “İki başlık öne geçti. Birinci başlık Türk gençliğinin futbol açısından geliştirilmesiyle ilgili ne yapılacağı konusu. Yabancı futbolcu sayısının sınırlamasına bağlı olarak gündeme gelen bir konu. Bu konuda Kulüpler Birliği olarak çalışma içindeyiz. Temelinde Türk gençliğini futbola özendirmek ve kulüplerin görev alması var. Türk Milli Takımı’na destek vermesi açısından bir çalışma yürütüyoruz. Bu kısa zamanda Türkiye Futbol Federasyon ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile paylaşacağız. Özellikle Süper Lig kulüplerinin profesyonellerin hazırladığı bir çalışma. Çok büyük faydası olacak. Projeyi altyapı çalışması olarak isimlendirmek istemiyoruz. ‘Gençlik Geliştirme Programı’ isimle çalışma şeklinde hazırlamak istiyoruz. Türk futboluna büyük artı getirecek bir çalışma olacak. Projenin oluşması ile birlikte mali yapı sorunu da ortaya çıkacaktır” diye konuştu.



“TÜRKİYE’Yİ ARTIK FUTBOLCU İHRACATI YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’yi artık futbolcu ihracatı yapan bir ülke haline getirmek istediklerini söyleyen Özbek, “Proje hazırlanıyor. Türk gençliğinin sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da oynaması bilmesi için yapılan bir proje. Gençliğin bu yönde gelişmesi yönünde hazırlık yapılması planlanıyor. Orta vadede Türk futboluna hizmet edecek bir proje. Epey bir mesafe aldık. Bugün son toplantıyı yaptık. Önümüzdeki ayın başlarında çalıştay organize edip, Türkiye genelinde tartışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



“NAKLEN YAYIN GELİRLERİNİ NASIL DEĞERLENDİREBİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK”

Toplantıda ikinci olarak ‘Varlık fonu’ konusunu konuştuklarını ifade eden Dursun Özbek, “Bu borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili konuydu. Bu konu ilgili çalışmamız var. Hem Spor Bakanlığı ve federasyona ileteceğiz. Varlık fonunun amacı mevcut naklen yayın ihalesine bağlı olarak kulüplerin elinde fon var. Elinde değer var. Bu değerin kullanmak suretiyle şu anda yüksek faiz oranında borçlanıyor. Bu faiz oranının düşmesi, bir yabancı veya yerli fonun katılmasıyla bir çıkış sağlanabilirdi. Bunu da kısaca tartıştık. Naklen yayın gelirleri büyük bir gelir. Ana gelirimiz. 5 senelik bir gelir. Nasıl değerlendirilebileceği konusunda konuşuyoruz” açıklamasını yaptı.

Özbek, son olarak Video Hakem uygulaması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Süper Lig’de 2018-2019 sezonunda bu sistemin uygulanacağı belirtti.

Kaynak: İHA