Yıkımı Süren Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Yangın Çıktı

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin geçtiğimiz Ocak ayının sonunda hizmete girmesinin ardından yeni stadın yapım sözleşmesi gereği Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredilen Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 29 Kasım 2017 tarihinde başlayan yıkım sürerken, bugün yıkımı süren statta yangın çıktı.

Şeref tribünün alt kısmında yer alan soyunma odalarındaki fuel oil kazanının sökümü nedeniyle kaynak yapıldığı sırada çıktığı tahmin edilen yangın paniğe neden oldu. Yangın nedeniyle yıkımı yapılan stada itfaiye ve ambulans ekipleri gönderilirken, çevreyi yoğun bir duman kitlesi kapladı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Öte yandan yıkım çalışmaları kapsamında deniz ve yol tarafındaki kale arkası tribünlerinin büyük bölümü yıkılırken, maraton tribününde yıkım çalışmalarının sürdüğü gözlendi. Tarihi stadyumun hatıralarda yaşatılması için uygun bir bölümünün yıkılmadan bırakılacağı öğrenilirken, yıkım çalışmalarının 4 ay sürmesi bekleniyor.

İsmini Hüseyin Avni Aker’den almıştı

Yapımına 1948 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanarak 1951 yılında Trabzon Şehir Stadı olarak hizmete açılan stadyuma daha sonra, Trabzon’un ilk beden eğitimi öğretmeni olan ve o zamanki adıyla Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü’nde asbaşkan olarak görev yapan, Trabzon sporuna yaptığı katkılarıyla bilinen Hüseyin Avni Aker’in adı verildi.

Zaman zaman yenileme çalışmaları yapılan, kapasitesi artırılan, bordo-mavili takımın geçmişteki büyük başarılarına tanıklık eden ve artık yıkımına başlanan stadyumun 24 bin 169 koltuk kapasitesi bulunuyordu.

Kaynak: İHA