Taha Akgül Açıklaması 'Şampiyon Olduğumda Seyirciyle İstiklal Marşı'mızı Söylediğimde Dünyanın En Mutlu İnsanı Oluyorum'

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül Adana’nın Kozan ilçesinde liseli öğrenciler ile bir araya geldi. Akgül, “Şampiyon olduğum zaman, o seyirciyle İstiklal Marşı´mızı söylediğim zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum” dedi.

Kozan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen söyleşiye katılan Taha Akgül, "Önümüzde 2020 Olimpiyatları var, eğer onu kazanır olimpiyat şampiyonu olursam 2024 hedefim var. Hem spor üzerine yüksek lisans yapan bir öğrenci olarak hem de sporun içerisinden gelmiş, bütün zorluklarını görmüş bir insan olarak sporun içerisinde olacağım." diye konuştu.

Her türlü şampiyonluğu yaşamış bir sporcu olarak öğrencilere çok çalışma tavsiyesinde bulunan Taha Akgül, bazı sporcuların sadece olimpiyatlara katılmak için bile büyük mücadele verdiğini dile getirdi.

Olimpiyat şampiyonluğunun tüm sporcuların hayali olduğunu söyleyen Akgül, “İnsanlar olimpiyatlarda o müsabakayı takip ediyor. 2017 yılında tekrardan Avrupa şampiyonu oldum. Güreşte 5 Avrupa şampiyonluğum var, bu bir ilk. Olimpiyat şampiyonu olup tekrar sıfırdan başlayıp bir şampiyonaya hazırlanmak çok zordur, ben bunu yaşadım. Benim bir unvanım var, o yüzden çalışmayı hiç bırakmıyorum." dedi.

Akgül, açıklamasına şöyle devam etti: "Olimpiyatlarda tüm tribünlerin Türk Bayrağı göndere çekilirken ayağa kalkıp saygı duruşuna geçiyor olması tarif edilemez bir duygu. Ülkenin tanıtımı açısından spor çok önemli, şampiyon olduğum zaman, o seyirciyle İstiklal Marşı´mızı söylediğim zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Başımı yastığa koyduğumda ülkem için ne kadar büyük bir iş yaptığımı o zaman anlıyorum."

Kaynak: İHA