Suriyeli Aşiretler Ve Kabileler Yüksek Meclisi Kurultayı

Meclis Başkanı Raco: 'İlk kurultay başarıyla sonuçlanmıştı. Kurultay sonunda bir takım kararlar almıştık. Bu kararları hayata geçirmek için Reyhanlı'da ilk adımı atacağız'

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkanı Rafi Ukla Raco, ilk kurultayın başarıyla sonuçlandığını belirterek, "Kurultay sonunda bir takım kararlar almıştık. Bu kararları hayata geçirmek için Reyhanlı'da ilk adımı atacağız." dedi.

Raco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli Aşiretler ve Kabileler olarak ilk kez 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul'da toplandıklarını belirtti.

İkinci toplantıyı önümüzdeki hafta Hatay'da yapacaklarını aktaran Raco, "İlk kurultay başarıyla sonuçlanmıştı. Kurultay sonunda bir takım kararlar almıştık. Bu kararları hayata geçirmek için Reyhanlı'da ilk adımı atacağız. Toplantıya aşiret temsilcileri, muhalif siyasetçiler ve askerler katılacak. Burada çeşitli konular ele alınacak." ifadesini kullandı.

Bir sonraki toplantının Suriye'de olacağını haber veren Raco, çeşitli temsilcilerle görüşüp ofis açmak için hazırlıklara başlayacaklarını belirtti.

Meclis, İstanbul'daki kurultayda, başta terör örgütü PYD/PKK olmak üzere ülkedeki tüm terör örgütleriyle mücadele kararlılığını bildirmiş, Suriyeli sığınmacıların yeniden evlerine dönmesi ve ülkenin bütünlüğünün korunması çağrısını yapmıştı.

Kaynak: AA