Milli Güreşçiye Kayseri Şeker İştiraklerinden Büyük Destek

U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasında Dünya şampiyonu olan ve Dünya Güreş Birliği UWW tarafından 2017 kurallarına göre en iyi ilk 5 sıralamasında 75 kiloda Türkiye’den yer alan Kayseri Şeker Spor Milli Güreşçisi Fatih Cengiz, Kayseri Şekerspor ile yaptığı sözleşme süresini uzatarak 2020 olimpiyatlarına Türk Milli takımında Kayseri Şekerspor lisansı ile katılmayı hedeflediğini açıkladı.

Kayseri Şekersporlu Milli güreşçi Fatih Cengiz’e Kayseri Şeker Fabrikasının iştirakleri olan Pandoğa, Panpet, Panpa, Pankent ve Lidaş şirketlerinden de ödül geldi. Şirketler adına verilen ödül, Kayseri Pancar Kooperatifi , Kayseri Şeker Fabrikası ve bağlı iştiraklerin yetkililerinin de katıldığı toplantıda Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında ise Milli güreşçinin sözleşmesini uzatan protokol imzalandı. Protokolün imza töreninde konuşan Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Milli güreşçiyi elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etti ve 2020 olimpiyatlarına da Kayseri Şekerspor lisansı ile girmesini sağlayacak olan protokolü imzalamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Akay, "Bu gelişmeler, hep beraber verdiğimiz ortaklaşa kararların sonucunda ortaya çıkıyor. Ben tabi öncelikle Yönetim Kurulu arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Şirketlerimize onlarında göstermiş oldukları destekten dolayı hem Yönetim Kuruluna hem de Şirket Müdürlerine özellikle teşekkür ediyorum" ifadesinde bulunan Başkan Akay şunları söyledi:

"Fatih bizim yıllardır bünyemiz de bulunan kardeşimiz. En son Polonya’daki Dünya Şampiyonası’nda U23’ler arasında 75 kiloda Türk Milli takımında yer aldı ve Dünya Şampiyonu oldu. Tabi iş sadece bununla kalmadı. Aynı zamanda özellikle Uluslararası müsabakalarında göstermiş olduğu diğer başarılarla beraber değerlendirildiğinde Dünya Güreş Birliği UWW tarafından 2017 kurallarına göre en iyi ilk 5 sıralamasında Dünya Güreş Birliği tarafından Dünyada ki ilk beş güreşçi arasında sıralanması ülkemiz adına bizleri mutlu etmiştir.

Biz istiyoruz ki bu başarıları kazanmış kardeşimize elimizden geldiği kadar destek sağlayalım. Bundan sonraki şampiyonalarda ve özellikle 2020 olimpiyatlarına hazırlanması konusunda elimizden gelen desteği verelim ve 2020 olimpiyatlarında yine Kayseri Şekerspor’un güreşçisi olarak milli takımda yer almasını imkân sağlayalım.

Bizi şampiyonalarımızın başarıları elbette gururlandırılıyor ve bunların en üzerindeki de Dünya Şampiyonluğu. Bu başarı sadece Fatih’in başarısı olmuyor sadece Kayseri Şekerspor’ un başarısı olmuyor. Bu başarı bütün Türk milletinin başarısı oluyor. Dünya minderlerinde bayrağımızın dalgalandırılması İstiklal Marşımızın dinlettirilmesi bizim için her şeyin üzerinde bir anlam ifade ediyor. Bizi ziyadesiyle gururlandırıyor. Böyle başarılı sonuçlar elde etmek tabi her zaman arzu ettiğimiz bir şey. Fatih’in bunu başaracağına biz inanıyoruz. Aynı zamanda Fatih’in bunu başarmasının yanında diğer genç kardeşlerimiz diğer sporcu kardeşlerimiz örnek ve rehber olacağına inanıyoruz.

Bizim diğer sporcu kardeşlerimiz ve güreşçilerimiz de çeşitli müsabakalarda inanıyoruz ki benzeri başarıları elde edecekler. Biz Kayseri Şeker Fabrikası olarak Kayseri Şekerspor olarak milli sporumuz olan ata sporumuza en fazla destek vermek arzusundayız. Sporcularımızın ve güreşçilerimizin bu başarıları ne kadar isabetli iş yaptığımızın da göstergesi oluyor. Aynı zamanda bu konuda daha fazla destek sağlamamızı teşvik ediyor. Ben onun için bu başarının ve şu ana kadar ki elde edilen başarıların sağlanmasında emeği geçen hocalarımız başta olmak üzere masörlerimiz hocalarımız, bütün sporcu kardeşlerimizi tekrardan kutluyorum. Allah emeklerini zayi etmesin, başarıları daim etsin bundan sonra yine çeşitli müsabakalarda bayrağımızı en yüksek göndere çektirirler istiklal marşımızı dinlettirirler.

Şimdi de Fatih kardeşimiz uygun görüyorsa 2020 olimpiyatlarına sonuçlanıncaya kadar o zaman da inşallah yenilemek arzusuyla böyle bir sözleşme imzalamak istiyoruz. Bu çerçevede Kayseri Şeker Fabrikasının karınca kararınca bir katkısı olmuştu ama şimdi biz tabi büyük bir topluluğuz diğer şirketlerimizin de bir ödülü oldu. Belki bu şampiyonluğun bir karşılığı değil. Ama kendi çapımızda bunu sağlamaya çalışıyoruz. Biz tabi şunu da isteriz. Dünya çapında başarı sağlayan sporcularımız tabi en yüksek ödüllere de layıklar bunu da biliyoruz. Bu konu da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Herkes futbolcularına sözleşme imzalatıyor bunu belki gururla yerine getiriyor. Biz de işte güreşçimizle sözleşme imzalayıp Güreşin de ne kadar önemli bir spor olduğunu da kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Yani ünlü futbolcular şaşalı törenlerle bir sözleşme imzalıyorlar. Biz de inşallah Bundan sonrasında diğer kardeşlerimiz içinde benzeri uygulamaları yapmayı deneriz. Allah hayırlı eylesin."

Kaynak: İHA