Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: 'Yeni kuralları Türkiye'de ilk defa Adana'daki şampiyonada uygulamış olacağız'.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yarın Adana'da başlayacak Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda, Dünya Güreş Birliği'nin getirdiği yeni kuralları ilk kez uygulayacaklarını bildirdi.

Musa Aydın, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Adana'nın yetiştirdiği şampiyonlarla güreş için çok önemli bir il olduğunu söyledi.

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün de aralarında olduğu yaklaşık 500 sporcunun şampiyonaya katılacağını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Dünya Güreş Birliği yeni kural değişikliğine gitti. Eskiden güreşler, tartılar bir günde bitiyordu. Şu an iki güne çıktı. Yani bir sıklet iki gün güreş yapacak, iki gün tartı olacak. Yine eskiden 8 sıklet vardı. 79 ve 92 kiloların eklenmesiyle 10 sıklete çıktı. Yeni kuralları Türkiye'de ilk defa Adana'daki şampiyonada uygulamış olacağız."

Bu şampiyonayı çok önemsediklerini dile getiren Aydın, "Adana'daki şampiyona 2020 Tokyo Olimpiyatları için çok önem arz ediyor. Buradan şampiyon olarak çıkan çocuklarımız inşallah 2020'de Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacaklar. Türkiye şampiyonası, milli takım için çok önemli bir kriter." diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da kendisinin de eski bir güreşçi olduğunu belirterek, milli sporcuların her zamanki gibi Tokyo Olimpiyatları'nda da ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadi̇r Ataşbak da Aydın ve Çelikcan'a şampiyonanın düzenlenmesine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Yüreğir Belediyesi ev sahipliğinde Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapılacak şampiyona, 24 Aralık Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA