Açıkgöz Açıklaması 'Hiçbir Maç Oynamadan Kazanılmıyor'

Kardemir Karabükspor Altyapı Antrenörü Levent Açıkgöz, hafta sonu sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçı için, “Takımların ismi büyük olabilir. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor” dedi.

Ligin ilk yarısının son maçında sahasında Trabzonspor’u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, bir günlük iznin ardından çalışmalara kendi tesislerinde başladı.

Fenerbahçe maçı öncesi kendilerine izin verilen, Seleznov, Grozav, Papp, Torje ve Tanase ile sakatlığı bulunan Dany katılmadı.

“Karabük kamuoyu bu çığlığa ses verip takımın arkasında duracak”

İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan altyapı antrenörü Levent Açıkgöz, 2-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçında futbolcuların olumlu mesajlar verdiğini söyleyerek, “Mesajın en önemlisi de Karabük kamuoyunadır. Yıllardan beri bu tribünlerin boş olduğunu ve dolması gerektiğini söylüyorduk. Futbolcular bunu Fenerbahçe maçında son bir çığlık olarak verdi. İnşallah Karabük kamuoyu da bu çığlığa ses verip takımın arkasında duracak. Hep beraber sonuç ne olur bilemem ama o sonucu almak için mücadele vereceğiz. Bu konuda desteği bekliyoruz. İnşallah hafta sonunda gülen taraf ve devreye moralli giden biz oluruz. Trabzon’un mevcut çıkışını biliyoruz ama o bizi ilgilendirmiyor. Biz önümüze bakıyoruz” dedi.



"Zor gözüken maçlar hocalar için daha iyi”

Takımların ismi büyük olabileceğini ancak hiçbir maçın oynamadan kazanılmadığını da belirten Açıkgöz, “Bu Gençlerbirliği, Akhisar’da ya da diğer takımlarda olabilir. Her maç önemli ve büyük maç. Oradan puan almadığınız zaman onun geri dönüşü bize daha ağır oluyor. Tam tersi böyle büyük maçlar işimizi kolaylaştırıyor. Futbolcuların moral ve motivasyona hazırlamada ekstra kendilerinin katkısı oluyor. Bu zor gözüken maçlar hocalar için daha iyi. Beklenti konusunda bizim futbolculardan beklentimiz biraz daha rahat oluyor. Biz de gerekli analizlerimizi ve çalışmalarımızı yaptığımızda işimiz daha da hafifliyor” diye konuştu.



“Rumen oyunculara 5 Ocak tarihine kadar izin verildi”

Fenerbahçe maçı öncesi kadroya alınmayan oyuncuların kadro dışı bırakılıp bırakılmadığı noktasındaki bir soruya ise Levent Açıkgöz, “Kadro dışı kelimesi 18 ya da 21’de olmadıktan sonra kadrodan olmayan oyuncular içinde kullanılıyor, bir de takımın içine girmeyecek şekilde tamamen oluyor. Hafta içi çalışmalarda oyuncuların moralleri düşük, paralarını alamadıkları konusunda sıkıntıları var. Bu mücadeleyi vermeyen idmana da yansıyorsa aramızda bulunmasın izin verelim. Bu problemler çözülür çözülmez bu konuda yöneticilerimizle görüşürler. Problem giderilirse aramızda olacaklar ama olmadı karşılıklı yollarda ayrılabilir, ucu açık. Şuanda oyuncuların performansına yansıdığı zaman konuşmalar olacak. Bizim için buraya ruhunu ve gönlünü veren, mevcut sorunlarını kenara bırakıp en azından antrenman ve maça çıktığında her şeyi verecek oyuncu grubu lazım. Mevcut elimizdekiler bunu gösterdiler. Bunlara da o olumsuzların yansımaması için Rumen oyunculara 5 Ocak tarihine kadar izin verildi.

Bu süreç sonunda görüşülerek problemleri halledilemezse ya ayrılmaları konusunda, ya da devam konusunda yöneticilerimiz karar verecek” diye konuştu.

Devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruyu ise Açıkgöz, şunları söyledi:

“Sezon bu kadar oyuncu ile gitmeyecek. Öncelikle elimizde bütçemiz ne olacak, gidenler, kalanlar, kulübün dengesini bozmayacak şekilde transfer yapabilirsek, takıma takviyede yapmamız gerekiyor. Bu elzem bir şey.”

“Bu işin artık mazereti yok”

Taraftara da çağrıda bulunan Açıkgöz, “Trabzon maçına bütün kamuoyunu, Karabükspor’u sevenleri tribünleri doldurmayı davet ediyoruz. Bu işin artık mazereti yok. Bu destek verilip tribünler dolarsa ve bu yönetime herkes elinin taşına altına koyarak destek vermeye çalışır. Orada duyarsızlık olduğu zaman biz bu can derdindeyken 2-3 bin kişiye oynuyorsak hala, tribünde takımızın arkasında durmuyorsa biz kimse destek vermez ve verse de nazlanarak verir. Bu mücadeleyi hep beraber vermeliyiz. İnşallah en iyi şekilde Trabzonspor maçına çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA