6. TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri

Yılın takımları Göztepe ve Altay, yılın sporcusu ise Göztepe'nin golcü oyuncusu Adis Jahovic oldu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen TSYD Ege’de Yılın Spor Ödülleri organizasyonunda ödül kazananlar belli oldu.

TSYD İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, yapılan değerlendirme sonucu geçen yıl play-off finallerini kazanarak Süper Lig'e çıkan Göztepe'nin ve TFF 2. Lig'e yükselen Altay'ın yılın takımları olduğu belirtildi.

Yılın sporcusu Göztepe'nin golcü oyuncusu Adis Jahovic, yılın teknik direktörleri ise Altay ile şampiyonluk kupasını kaldıran Cüneyt Biçer ile voleybolda Efeler Ligi’ne yükselme başarısını gösteren Kula Belediyespor’un antrenörü Mustafa Çayır olarak belirlendi.

Halka branşında yaptığı hareketi Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından "The Colak" ismiyle literatüre geçirilen İbrahim Çolak, 12 kez peş peşe Türkiye satranç şampiyonu olan Betül Cemre Yıldız, yüzmede dünya rekoru kıran özel sporcu İrem Öztekin, TSYD İzmir özel ödüllerine layık bulundu.

Maç saatinde yapılan değişikliği unuttuğu için salona zamanında gelemeyen rakibi karşısında hükmen galip gelme hakkı varken, bunu tercih etmeyip rakibini bekleyen Gelişim Koleji Lise Basketbol Takımına fair play ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca Karşıyaka Voleybol Şube Başkanı Serkan Ergüven'e İzmir sporuna katkı ödülü verilmesi karara bağlandı.

Kaynak: AA