23 Yaş Altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası

Ordu'da 79 Nisan'da gerçekleştirilecek organizasyona 75 ilden sporcular katılacak.

Türkiye Güreş Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 Yaş Altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası, 7-9 Nisan'da Ordu'da gerçekleştirilecek.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da son yıllarda önemli organizasyonlar yapıldığını belirtti.

Özellikle son iki yılda olduğu gibi 2018'de de büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceklerine dikkati çeken Genç, "Özellikle salonlarımızın bakımlı olması, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması, başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve kurum müdürlerinin de spor organizasyonlarına destek vermesi ilimizde spora ivme kazandırmıştır." dedi.

Şampiyonanın Ordu için önemine değinen Genç, "Organizasyona 75 ilden sporcu, idareci ve antrenör olmak üzere toplam 800 kişi katılacak. İlimizde güreş en çok sevilen spor dallarından biri. 11 ilçemizde bin 500 sporcumuz mindere çıkıp antrenman yapıyor. Bu şampiyona güreşçilerimizin sayısının artmasına şüphesiz vesile olacaktır." diye konuştu.

Genç, organizasyonun Altınordu ilçesindeki Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA