(Özel) Suriyeli Ve Türk Çocukların Futbol Keyfi

10 yaşındaki Ömer Eren Öztürkmen, Suriyeli çocuklara umut olmak için anne ve babasının da desteğiyle bir futbol turnuvası düzenledi. Turnuvaya katılan Suriyeli ve Türk çocuklar eğlence dolu dakikalar yaşadı.

10 yaşındaki Ömer Eren Öztürkmen, Suriyeli çocuklara umut olmak için bir proje hayata geçirdi. Anne ve babasının desteğiyle bir futbol turnuvası düzenleyen Öztürkmen, Suriyeli çocukların keyif dolu anlar yaşamasını sağladı. Turnuvaya katılan Suriyeli ve Türk çocuklar kıran kırana mücadele etti. Heyecan dolu maçın kazananı ise dostluk oldu. Maç boyunca eğlence dolu dakikalar yaşayan Suriyeli çocuklar çok mutlu olduklarını söyledi.



“Bugün dostluk kazansın, umut kazansın, hayaller kazansın”

Suriyeli çocukları ve yaşıtlarıyla yeşil sahada buluşturma projesinin sahibi 10 yaşındaki Ömer Eren Öztürkmen, “İçimden geldiği için yaptım. Babamla arabada konuşurken benim sevdiğim bir şeye onların sevdiği bir şeyi katarsam eğlenceli olur diye düşündüm. Ben de futbolu seviyorum. Bugün dostluk kazansın, umut kazansın, hayaller kazansın” dedi.



“Savaştan geldiler biz onlara umut olalım”

Ömer Eren Öztürkmen’in annesi ise, “Ömer çocukların umudu yok dedi hayali yok dedi.

Çünkü ülkelerini bırakıp geldiler. Savaştan geldiler biz onlara umut olalım dedi.

Böyle bir takım kurduk” ifadelerini kullandı.

“Biz burada insanları mutlu etmek için oynuyoruz”

Futbol turnuvası projesinde Eren Öztürkmen’e yardım eden arkadaşı Kuzey Beren, “Suriyeli arkadaşlarımızla beraber futbol oynayacağız. Onları mutlu etmek bizim için büyük bir kazanç. Her zaman bizim yaşıtlarımızın mutlu olma hakkını savunacağız. Arkadaşım ve ben yaşınıza göre büyük bir projeye imza attık. Bence iyi bir şekilde başardık. Ben de dostluk ve kardeşlik kazansın diyorum. Kimin kazandığı önemli değil biz burada ödül almak için oynamıyoruz. Biz burada insanları mutlu etmek için oynuyoruz” şeklinde konuştu.

Suriyeli bir çocuk, “Kalbim acıyor inşallah gideriz Suriye’ye. Büyüyünce doktor olacağım. Suriye’de ve Türkiye’de doktorluk yapacağım” diye konuştu.

“Suriye’de böyle futbol yok, hep savaş var”

Bu maçın kendileri için umut dolu olduğunu söyleyen Suriyeli Huzeyfe, “Şuanda güzel hissediyorum. Suriye’de böyle futbol yok, hep savaş var. Buraya geldik. Oyun her şey var. Çok mutlu oldum” dedi.

“Bu çocukların da öbür çocuklar kadar eğlenmeye hakkı var”

Maç sonunda bütün çocuklara ödül verilirken futbol turnuvasını organize eden Ömer Öztürkmen şunları söyledi: “Amacıma ulaştım ama bunlar bir kişiden çıkmasın herkesten çıksın. Sonuçta bu çocukların da öbür çocuklar kadar eğlenmeye hakkı var.”

Kaynak: İHA