Jimnastiğin Özel Perisi Bisikletine Kavuştu

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından hediye edilen bisiklet jimnastiğin perisi Sümeyye Uruk’a ulaştırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Vali Azizoğlu’nun hediyesini Uruk’a teslim etti.

Erzurum’a defalarca Türkiye şampiyonluğu getiren ve son olarak da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Erzincan’da düzenlenen Bölge Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Sümeyye Uruk, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyareti esnasında, Vali Azizoğlu’ndan bisiklet istemişti.

Vali Azizoğlu da, 10 yaşındaki minik sporcunun isteğini yerine getirdi. Azizoğlu tarafından hediye edilen bisiklet Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından Sümeyye Uruk’a teslim edildi.

Bisiklet teslim töreninde Antrenör İsmail Güler de hazır bulundu. Antrenör İsmail Güler, Jimnastiğin perisi olarak tanınan özel sporcu Sümeyye Uruk’un 22-24 Mayıs 2017 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Türkiye Jimnastik Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, sporcusunun 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde Erzincan’da yapılan bölge şampiyonasında da birinci olduğunu ifade etti.

Genç antrenör, sporcusunun yeniden Türkiye şampiyonasına hazırlandığı bilgisini verdi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, 10 yaşındaki özel sporcu Sümeyye Uruk’u spordaki başarısından ötürü tebrik ederek, “Erzurum Valimiz Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaretimiz esnasında, Sümeyye Valimizden bisiklet istemişti. Valimiz bu isteği yerine getirdi. Bizde bugün o bisikleti Sümeyye’ye teslim ettik. İyi günlerde binsin, çünkü bisiklet binmekte çok faydalı ve yararlı bir spor. İnşallah Sümeyye diğer özel sporcularımızla birlikte özel şampiyonluklara imza atmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA