Dursun Özbek açıklamalarda bulundu

Dursun Özbek, alınan erken seçim kararı ve teknik direktör değişikliğiyle ilgili soruları yanıtladı.

Dursun Özbek açıklamalarda bulundu
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Tudor'la yolların ayrılması ve erken seçim kararının ardından açıklamalarda bulundu. Galatasaraylı isimlere isyan eden Özbek 'Ne oluyor bize?' dedi ve kenetlenme çağrısında bulundu.

Özbek, Fatih Terimle ilgili sorulara kaçamak cevap verirken 'Fatih Terim benim de çok sevdiğim, Galatasaray'a muhteşem hizmet vermiş bir Galatasaraylı. Bu periyotta; iki aydır Fatih Terim etrafında bir tartışma dönüyor. Bu sevgili Fatih'e zarar veriyor. ' dedi.

Dursun Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un, Galatasaray'a faydalı olacağını düşünüyorum. Üyelerin de, katılımını bekliyorum. Şu anda ihtiyaç hissettiğimiz için şimdi yapıyoruz. Galatasaray, bugün olduğu gibi mayıs ayında da şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir. Programımız neyse, Galatasaray'da yapılması gereken ne varsa, kimse şüphe etmesin en iyi şekilde yapacağız.

Dursun Özbek açıklamalarda bulundu

GALATASARAY KRİTİK DÖNEMDE

- Yönetim Kurulumuzda eksikler vardı. İstifa etmiş arkadaşlarımız vardı. Mayıs 2018'e yürüyüşümüz çok güçlü olmak zorunda. Bu tarih Galatasaray için kritik bir dönem. Artık kenetlenme zamanı. 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin geriye kalan Galatasaraylıların bir tane görevi var; O başkan etrafında birleşmek ve gereğeini yapmak gerekir.

HERKESLE GÖRÜŞECEĞİM


- Şu ana kadar kimseyle görüşmedim. Yönetim kuruluna katılması için herkesle görüşeceğim. Galatasaray'a hizmet etmek isteyenlerle görüşeceğim. Hiçbir ayrım yapmayacağım. Liseli lisesiz ayrımı yok. Herkese kapım açık. 2018 Mayıs'ına huzur içinde gitmek istiyorum.

PROJENİZ VARSA GETİRİN


- Bir X proje yapıyoruz. Eleştirinin ötesinde zarar vermek için söylemler oluyor. Galatasaray başkanını ve yönetimini yıpratmak isteyenler, Galatasaray'a vurmaya başladı. Galatasaray bunu hak etmiyor. Bunu neden Galatasaray'a yapıyorsunuz? Geçtiğimiz Divan Kurulu'nda yaşadıklarım ne? Ne oluyor bize? Kritik bir dönemden geçiyoruz, el ele verelim. Projeniz varsa getirin. Bu yönetim Galatasaray'ın yönetimi.

TERİM'E TEKLİF YAPACAK MI?

Fatih Terim hakkında da konuşan Dursun Özbek, 'Fatih Terim benim de çok sevdiğim, Galatasaray'a muhteşem hizmetler vermiş bir Galatasaraylı. Şu periyotta, 1,5-2 aydan beri Fatih Terim etrafında bir tartışma dönüyor. Bunun sevgili Fatih'e zarar verdiğini düşünüyorum. Bırakın Galatasaray'ı yönetenler zamanı gelince en doğru kararı versin' şeklinde konuştu.

Dursun Özbek, bir başka basın mensubunun 'Başkan seçilirseniz Fatih Terim'i göreve getirecek misiniz' şeklindeki soruyu cevapsız bırakarak başka bir soru istedi.

Dursun Özbek açıklamalarda bulundu

TUDOR BAŞARILI OLAMAYACAK HALE GELDİ


- Son ana kadar Tudor'u savundum. Galatasaray 9 puan öndeyken bile Tudor'un geleceği tartışıldı. Bu nedenle sayın Tudor da bu tartışmalardan hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak etkilendi. Galatasaray'da başarılı olmayacak hale geldi.

'GÖREVE ADAY OLACAĞIM'

Ben Galatasaray'ın bu görevine talibim! Seçime girecek arkadaşlarımın aynı şartlarla seçime girmesini istiyorum. Başkanlar seviyesinde yapılan tartışmaların Galatasaray'a faydası yok. Enkaz edebiyatı dönemi ve 'Ben seçileyim, geldikten sonra bakarız' devri bitti. Galatasaray'ın 2018 Mayıs'a giderken büyük sorumlulukları var. Ben bu hedefe götürmek üzere tekrar başkanlığa adaylığımı açıklıyorum. Herkes de bu şekilde başkanlığını açıklamalı.

'DAHA YÖNETİLEBİLİR BİR KULÜP BIRAKMAK İSTİYORUM'


Yönetimlerde süreklilik esas. Şu anda Galatasaray Spor Kulübü'nün yönetimi var. Galatasaray yönetimi, bütün ihtiyaçları yerine getirmekle yükümlüdür. 20 Ocak tarihinde seçime gidiyoruz diye her şeyi serdik mi? Hayır. Bundan sonraki döneme daha iyi bir Galatasaray, daha yönetilebilir bir Galatasaray bırakmak istiyoruz. Bu doğrultuda en iyi çalışmayı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz genel kurula gittiğimiz zaman, hangi süreyle seçime gittiğimizi zaten orada ifade ederiz. Kararı genel kurul verir.'