TOFAŞ Unvanını Yitirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin lideri TOFAŞ, sahasında Fenerbahçe Doğuş karşısında aldığı yenilgiyle 10 hafta sonra mağlubiyetle tanışırken namağlup unvanını da kaybetti TOFAŞ Genel Menajeri Öngören: 'Fenerbahçe Doğuş bir Avrupa şampiyonu gibi oynadı ve maçı kazanmayı hak etti' 'Fenerbahçe maçına takılıp kalmak bize zarar verir. Üzüldük ancak bu üzüntüyü bir kenara bırakmamız ve geleceğe bakmamız lazım'

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında sahasında Fenerbahçe Doğuş'a 88-71 mağlup olan TOFAŞ'ta, yenilginin yanı sıra "namağlup" unvanını kaybetmenin de üzüntüsü yaşanıyor.

Süper Lig'de sezona sahasında Darüşşafaka'yı 97-81 yenerek başlayan, ikinci haftada Muratbey Uşak'ı deplasmanda 86-73 mağlup eden Bursa temsilcisi, 3. haftada Beşiktaş Sompo Japan'ı ağırladı.

Ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş Sompo Japan'ı da 83-79 mağlup eden TOFAŞ, 4. haftada deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 86-74 yendi.

Ligde, 5. haftada sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 89-85, 6. haftada deplasmanda Banvit'i 70-64, 7. haftada iç sahada Anadolu Efes'i 80-69 mağlup etmeyi başaran Bursa ekibi, 8. haftada deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 87-69 yenerek yoluna emin adımlarla devam etti.

Bursa temsilcisi, 9. haftada konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı 97-90, 10. haftada ise deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 84-80 yenmeyi başardı ve 10 haftalık periyodu namağlup tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Süper Lig'in 11. haftasında dün Fenerbahçe Doğuş'u ağırlayan TOFAŞ, 88-71 yenildi ve 10 hafta sürdürdüğü "namağlup" unvanını kaybetti.

- "30'da 30 yapacak durumumuz yok"

TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'da Avrupa şampiyonu unvanlı Fenerbahçe Doğuş ile ligde 10 maçtır mağlup olmayan lider TOFAŞ arasında Süper Lig'in en önemli maçının oynandığını söyledi.

Rakiplerinin bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını gördüklerini anlatan Öngören, "Fenerbahçe Doğuş bir Avrupa şampiyonu gibi oynadı ve maçı kazanmayı hak etti. Güzel bir karşılaşma oldu. Salona gelen taraftarlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Öngören, 11 hafta sonunda 10 galibiyet ve 1 mağlubiyetle Süper Lig'in zirvesinde bulunduklarını ve bunun da keyif verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Biz 10 galibiyetle lider olmaktan ziyade orada nasıl kalabiliriz, ona bakıyoruz. Tek maç olarak bakmıyoruz. Bizim için sezonun mayıs-haziran ayındaki bölümü önemli. O dönemde play-off'lar oynanacak. Şu an güncel olarak düşüşümüz, yorgunluklarımız var. Bizim de kendimizi tedavi etmemiz gerekiyor. Sakatların düzelmesi, yorgunlukların giderilmesi lazım. Bunun için çalışıyoruz. Yoksa 10 haftalık yenilmezlik bize ağır gelmedi. Neticede 30'da 30 yapacak durumumuz yok. Daha önümüzde ligde 19 maç bulunuyor. Bunun yanında Avrupa Kupası ve play-off'lar var. Fenerbahçe maçına takılıp kalmak bize zarar verir. Üzüldük ancak bu üzüntüyü bir kenara bırakmamız ve geleceğe bakmamız lazım."

Kaynak: AA