Havalı Tabanca Turnuvası Yapıldı

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğünün ve Kayseri Atıcılık ve Avcılık Federasyonun düzenlediği havalı tabanca turnuvasında sporcuların yarışması yapıldı.

Düzenlenen turnuvaya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, 2.Ana Bakım Komutanı Albay Tayfun Türkoğlu, Polis Okulu Eğitim Şube Müdürü Hakan Cengiz, Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin katıldı.

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğünün ve Kayseri Atıcılık ve Avcılık Federasyonun düzenlediği havalı tabanca turnuvasında sporcuların yarışması yapıldı. Turnuva hakkında bilgi veren Kayseri Atıcılık İl Temsilcisi Bekir Köletelioğlu, bu sporun denge, konsantrasyon, koordinasyon, karar verme yeteneğini geliştiren, dikkati yükselten ve zekayı geliştiren bir spor olduğunu ama asla magandacılık olmadığının altını çizdi.

Köletelioğlu, “Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi nedeniyle havalı atıcılık sporcularının iştirak ettiği bir turnuvadır. Bu turnuvaya havalı lisansı olan sporcular katılıyorlar. Turnuvamızı İl Gençlik Spor Müdürlüğü Ana Tamir Poligonunda yaptık. Bizim il müdürlüğümüze ait poligonumuz yok. Kayseri’de o açıdan sonlardayız. Sporcu sayısı olarak Türkiye’de 370 lisanslı sporcu var. Bunların 15’i şuan bizdedir. Toplam olarak da 35’i bizim sporcumuzdur. Oranladığımız zaman 6’da 1 sporcumuz var ama poligonumuz yoktur. 6-7 Ocak da okul sporları il birinciliğini yapacağız. Barajı geçen çocuklarımız Samsun ve Sakarya’da ilimizi temsil edeceklerdir. 13-14 Ocak tarihinde Türkiye Kupamız var. Burada ki çocuklarımız ilimizi temsil edeceklerdir. 1 Nisan tarihinde Özel harekat polislerimizden şehit olan Kübra ve Cennet polislerimizin adına bir kupa düzenliyoruz. İnşallah katılım geniş olacaktır. 1 Haziran’da da Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş tarihi Türk Kartalı Kupasını düzenleyeceğiz” dedi.

Bekir Köletelioğlu: “Genç delikanlılar, ilkokula giden genç delikanlılarımız var. Bunlar geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonlarıdır. Ne mutlu ki bunlarda bizim elimizdedir. Bu ortamda biz bunları yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlarda inşallah zamanı geldiği zaman ilimize dünya ve olimpiyat madalyalarını getirecektir. Şuan da minik ve genç ağabeylerinin, ablalarının açtığı yolda inşallah şampiyon olacaklardır” diye konuştu.

Düzenlenen turnuvada yarışmacılara ödülleri takdim edildikten sonra verilen yemek ile sona erdi.

Kaynak: İHA