Ebeveynlere Jimnastik Önerisini

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Jimnastik Antrenörü Çağla Demirdağ Türk, ailelerin jimnastiğe erkek çocuklarını göndermemesinin yanlış olduğunu belirterek, tüm sporların jimnastikle kesiştiğini ve bu sporu yapan çocukların diğer branşlardaki başarılarının arttığını ifade etti.

Diyarbakır’da Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Jimnastik Antrenörlüğü yapan Çağla Demirdağ Türk, ebeveynlere jimnastik konusunda önerilerde bulundu. Tüm sporların jimnastikle kesiştiğini ifade eden Türk, ailelerin jimnastiğe erkek çocuklarını göndermek istememesinin yanlış olduğunu kaydetti.

İnsanlarda jimnastiğin kız sporu olduğuna ilişkin yanlış bir algının olduğunu vurgulayan Türk, “Bu nedenle daha çok kız çocuklarını yönlendiriyorlar. Zaten gördüğümüz gibi sınıfımızda sadece 3 tane erkek öğrencimiz var. Aslında jimnastik 6 yaşına kadar tüm çocuklara hitap eden bir spordur ve çocukların diğer branşlarda, ilerleyen yıllarda başarı kazanabilmeleri için kesinlikle yolları jimnastikten geçmektedir. Hatta uzman psikologlar ve eğitmenler 6 yaşına kadar çocuğun temel motorik becerileri yeteri kadar gelişmediği için öncelik olarak hepsini jimnastiğe daha sonra diğer branşlara yönlendirirler. Kız ile erkek ayırt etmeden tüm çocukların yapması gereken bir spor dalıdır” dedi.

Jimnastik ve bütün branşlarda olan esneklik çalışmasının önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Türk, “Jimnastikte bunu yakalayan bir çocuk ilerleyen yıllarda basketbol, kick boks, karate ve diğer branşlarda büyük başarılar elde edebilir. Bizim kulüp olmamız itibariyle birçok müsabık ve şampiyon sporcumuz var. Onların da hepsinin yolu jimnastikten geçmiştir. Hepsi ilk önce bizimle buluşmuştur ve jimnastik yapmıştır. Sonra diğer branşlarda faaliyet göstermiştir. Şu anda kulübümüze bağlı birçok dünya ve Türkiye derecesi elde etmiş sporcularımız mevcuttur” diye konuştu.

Kaynak: İHA