Bilecikspor Kendi Evinde Kaybetti

Bilecik 1. Amatör Lig temsilcisi Bilecikspor, kendi saha ve seyircisi önünde 8 kişi tamamladığı maçı kaybetti.

Bilecik 1. Amatör Lig 13’üncü hafta mücadelesinde Bilecikspor, kendi saha ve seyircisi önünde Gölpazarı Belediyespor’a 1-0 kaybederek, 2017-2018 futbol sezonun ilk yarısını liderin 5 puan gerisinde bitirdi.

Bilecik Edebali Stadın’da maçın orta hakemi Mehmet Karagöz başlama düdüğü ile başlayan müsabakanın ilk yarısı iki takım oyuncularının orta saha karşılıklı mücadelesi şeklinde geçti. Maçın 35’inci dakikasında Bileciksporlu oyuncu Tolga Burulday ile Gölpazarı Belediyespor’lu bir oyuncunun ikili mücadelesi sonrası rakibine faul yapan Gölpazarı Belediyespor’lu oyuncu bileğinden sakatlandı. Yaşanan mücadelede top kendisine kalan Tolga Burulday topu alarak 4 metre ilerledi. Maçın hakemi yerde yatan oyuncunun bileğindeki sakatlığı nedeniyle oyunu durdurdu. Bu pozisyon sonrası Tolga Burulday ’Topun kendisinde olduğunu ve rakibin bileğine darbe aldığını buda oyunu durduracak bir neden olmadığını’ iddia ederek hakeme itiraz etti. Bu itiraz sonra sarı kart gören Burulday, itirazlarına devam etmesi sonucu maçın orta hakemi Mehmet Karagöz ikinci sarı kartı çıkartarak, kırmızı kart oyuncuyu dışarı attı. Bu dakikadan sonra 10 kişi Bilecikspor oyunu kendi sahasında kabullendi. İlk yarı 0-0 sonuçlanırken, maçın ikinci yarısına Bilecikspor atak bir oyunla başladı.

Maçın 70’inci dakikasında gelişen bir Bilecikspor atağında hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Okan Ünver topu direğe nişanlayarak penaltıyı kaçırdı. Bu penaltı sonrası oyunun hakimiyetini eline alan Gölpazarı Belediyespor maçın 80’inci dakikasında Nebi Aktürk kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aktürk’ün çektiği şut kaleciden geri dönerken o topu tekrar tamamlayan Aktürk, topu direğe nişanladı. Bu atak sonrası oyunu tek kaleye çeviren Gölpazarı Belediyespor maçın 82’inci dakikasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Salih Çay topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek durumu 1-0’a getirdi. Bu gol sonrası Gölpazarı Belediyesporlu Nebi Aktürk maçın 86’ıncı dakikasında aldığı bir ara pasta tekrar kaleci ile karşı karlıya kaldı. Topun kalecinin üzerinden aşırtmak isteyen Aktürk’ün vurduğu top kısa kalınca topu kaleci tuttu. Maçın 88’inci dakikasında bir taş sonrası hakemin yanlış karar verdiğini iddia eden Bileciksporlu oyuncu Caner Güner ile yan hakem arasında bir diyalog yaşandı. Bu diyalog sonrası orta hakemi yanına çağıran yan hakem kendisine bir şeyler söyledi.

Bunun akabinde maçın orta hakemi Mehmet Karagöz, Caner Güner direk kırmızı kart gösterdi. 9 kişi Bilecikspor beraberliği yakalamak için ataklarına devam ederken, maçın 90’inci dakikasında Bileciksporlu Yusuf Fidan bir pozisyon sonrası maçın orta hakemi tarafından ona da direk kırmızı kart gösterildi. Bu kart sonrası ortalık bir anda karışırken, maçın orta hakemi yan hakemleri ile birlikte orta sahaya geldi. Yaşanan olaylar sonrası hakemin üzerine yürüyen Bilecikspor’un yedek kulübesindeki oyuncu Nusret Koç’da kırmızı kart gördü. Maç Gölpazarı Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, maça 5 dakika uzatma gösteren hakeme maç sonu Bileciksporlu oyuncular az oynattığını iddia ederek itirazlarını devam ettirdi.

4 kırmızı kart, 2 penaltının olduğu maçtan Gölpazarı Belediyespor bu galibiyet sonrası puanını 18’e çıkarırken, Bilecikspor 31 puanda kaldı. İlk yarının son haftasında alınan bu mağlubiyet sonrası Bilecikspor lider 1308 Osmaneli Belediyespor’un 5 puan gerisinde kaldı.

Kaynak: İHA