'Beton Adamlar' Anadolu Üniversitesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Beton Adamlar olarak bilinen Selkaspor Hentbol Takımı, Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

“Beton Adamlar” konferansı, Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe konuşmacı olarak; takımın Genel Koordinatörü Duygu Afacan, Sportif Direktörü Osman Özoğlu, Kondisyoner Mehmet Kale, Kaleci Viktor Gigov Selkaspori, Sol Oyun Kurucusu Tahir İlkbahar, Sağ Oyun Kurucusu Racitan Ecer ve Sağ Kanat Oyuncusu Nikola Kosteski katıldı.

Selkaspor firmasının neden hentbola yöneldiği ve Selkaspor yönetimi hakkında bilgi veren Genel Koordinatör Duygu Afacan “Selkaspor kulübü, Selka Şirketler Grubu’nun 40. yılında sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı bir adımdı. Neden hentbol çünkü yönetim kurulu başkanı geçmiş yıllarında hentbol oynadılar. Bunun devamında bir spor branşına yönelinecekse bu bilmedikleri bir spordan ziyade kendi aşina oldukları, tanıdıkları bir spordan olmalıydı” dedi.



“Türkiye’de hentbol denilince ilk akla gelen yer Eskişehir’di”

Selkaspor Sportif Direktörü Osman Özoğlu “Eskişehir’de futboldan sonra gelen tek branş hentboldu. Selkaspor önce Anadolu Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı’na forma sponsoru olmuştu. Anadolu Üniversitesi için bir ilkti çünkü kendi birimleri dışında ilk defa bir forma sponsoru almıştı.” Dedi. Selkaspor Türkiye’de hentbolun göz bebeği diyen Özoğlu “2 yıllık kulüp olmasına rağmen gayet başarılı olan Selkaspor’un tüm maçları canlı yayınlanıyor, maçlar özel hediyeler dağıtıyoruz, lansman tanıtımlarımız beklediğimizden fazla ilgi görüyor” şeklinde konuştu.



Takım hakkında düşüncelerini söyleyen Selkaspor kalecisi Viktor Gigov “ 24 senedir profesyonel olarak hentbol oynuyorum. Eskişehir’de çok güzel bir planlama olduğu için burayı tercih ettim. Takımımızla birlikte bir sene içinde çok güzel başarılara imza atıp Süper Lig’e geldik. Hedefimiz Avrupa inşallah o hedefi gerçekleştireceğiz” dedi.



“Verilen hedefler ile ilerlemeye devam edeceğiz”

Bu sezonki hedefleri hakkında konuşan Selkaspor Sağ Oyun Kurucusu Racitan Ecer “ Liglerde oynamaya Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nde başladım. Bu sene ilk dört içindeyiz ve hedefimiz sene sonunda Avrupa’ya gitmek.” İfadelerini kullandı. Hentbola nasıl başladığını anlatan Selkaspor Sol Oyun Kurucusu Tahir İlkbahar “Verilen hedefler ile ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Soru cevap bölümünün ardından Selkaspor Hentbol Takımına başarılarından dolayı plaket sunulmasının ardından konferans sona erdi.

Kaynak: İHA