Gaziantep'in Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kapsamında Gaziantep Kurtuluş Koşusu düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle organize edilen koşu, belediye binası önünde Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından siren çalınmasıyla başladı.

Yarışma 4 kilometrelik halk koşusu ve 10 kilometrelik profesyonel kategori olarak iki ayrı grup halinde yapıldı.

Renkli görüntülere de sahne olan halk koşusu sırasında bir grup, kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için koşarken kitap okudu.

Grupta yer alan Adil Ceydeli Ortaokulu öğretmenlerinden Mehmet Kirikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okumaya dikkat çekmek ve konu üzerinde algı oluşturmak için böyle bir uygulamayı tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye'deki en büyük problemlerden birinin okuma problemi olduğuna inandıklarını ifade eden Kirikçi, soruna dikkat çekip bir nebze olsun katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

- Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

Yarışmada profesyonel koşuda, Süleyman Pekmezci birinci, Ramazan Özdemir ikinci, Mert Girmalegesse üçüncü oldu.

Erkekler takım sıralamasında Mardin Büyükşehir Spor Kulübü'nün ilk sırada yer aldığı yarışmada, Jandarmagücü Spor Kulübü ikinci ve Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.

Yarışmada erkekler 35-39 yaşta Koray Het, Hami Gümüş, Ünal Münüklü, 40-44 yaşta Ahmet Bayram, Murat Arslan ve Zafer Demirkıran, 45-49 yaşta Nihat Özkaymak, Salih Dursun, Yavuz Yıldız, 50-54 yaşta Aydın Çeken, İbrahim Koçak, Salih Yıldız, 55-59 yaşta Süleyman Akboğa, Yüksel Çakmak, Zafer Ayyıldız, 60 ve üzeri yaşta Ali Çetin, Asım Çetin ve Ferit Gündoğdu, sırasıyla ilk üç derecede yer aldı.

Kadınlar kategorisinde ise 35-39 yaş kategorisinde Tuğba Güneş ve Perizat Çatal birinciliği paylaştı. Kadınlar 40-44 yaş grubunda Alemitu Bekele, Bahar Doğan, Leyla Erbay, 45-49 yaşta, Yasemin Dündar, Nurten Yaratan, Özlem Fındık, 50 yaş üstünde ise Hatice Fügen ve Gülertekin Roger dereceye girdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 96 yıl öncesinde gazi şehrin büyük bir milli mücadelenin sonrasında düşman işgalinden kurtulduğunu hatırlatarak, ecdadın verdiği mücadeleyi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Şahin, daha sonra dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Kaynak: AA