ANALİG Basketbol Bölge Grup Müsabakaları Sona Erdi

Siirt'te, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Basketbol Grup müsabakaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Siirt, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Mardin'den toplam 250 sporcunun katılımıyla sona erdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinden 9'ar kız ve erkek takımlarından oluşan 18 ekibin katıldığı turnuvada, kız gruplarında birinci olan Diyarbakır, Gaziantep ve Batman, erkek gruplarında ise Siirt, Gaziantep ve Diyarbakır takımları çeyrek finale katılmaya hak kazandı.

Sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ANALİG projesi kapsamında yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara ödül verilmesi için Şehir Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Genel Müdürlüğünün 2017 faaliyet programlarında yer alan ANALİG 2017-2018 Basketbol Grup Müsabakalarında 18 takım, 250 sporcu ve 35 idareciyi ağırladıklarını söyledi.

Olğaç, şöyle konuştu:

"Takımlarımızı 3 gün süren müsabakalar sırasında en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. 9 ilimizden 6 takım il çeyrek finale gitmeye hak kazandı. Çeyrek finalde başarı sağlayan takımlar, Türkiye şampiyonasına katılacak. Başarı sağlayan takım ve antrenörlerine başarılar diliyorum."

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ve Olğaç, dereceye giren takımlara ödül verdi.

Kaynak: AA