Tunceli'nin 'Antrenörler Kulübü'

Farklı branşlarda faaliyet gösteren antrenörlerin kurduğu Dersim Akademi Spor Kulübü, Tunceli'de 400 lisanslı sporcuya haftanın her günü eğitim vererek başarıyı yakalamayı amaçlıyor.

Basketbol, karete, judo, atletizm ve rafting branşlarındaki antrenörlerin bir araya gelerek 10 yıl evvel kurduğu Dersim Akademi Spor Kulübü sporcuları, çalışmalarını Tunceli şehir stadı ya da kapalı spor salonunda sürdürüyor.

Dersim Akademi Spor Kulübü Başkanı Suat Başaran, yaptığı açıklamada, kulübün yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösterdiğini ancak 2017 yılı içerisinde resmiyete kavuştuğunu çeşitli branşlardaki antrenörlerin bir araya gelerek kurduğu bir kulüp olduğunu söyledi.

Başaran, "Daha önce antrenörlerimiz çeşitli branşlarda, basketbol, atletizm, karete, judo ve rafting de büyük fedakarlıklarla çalışıyorlardı. Biz bu fedakarlıkları bir pota içinde eritmeye karar verdik ve kendi kulübümüzü kurduk. Şu anda yaklaşık 400 lisanslı sporcumuz var. Çeşitli branşlardaki antrenörlerimizin fedakarlıklarıyla ilerleyen bir iş."

Başaran, amaçlarının spordaki başarıyı yükseltmek olduğunu bunun için yetkililerden servis ve malzeme desteği talep ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Başarılı sporcu olsunlar, iyi sporcu olsunlar, ama ondan önce iyi insan olsunlar. Günümüz dünyasında şiddet, kötü alışkanlıklar ve internetin bilgi dışındaki o karanlık dünyası açıkçası çocuklarımızı tehdit ediyor. Biz böyle bir sorumluluk da üstlenmiş durumdayız. Çocukları mümkün olduğunca sportif kültürel ve sanatsal olaylara yönlendiriyoruz."

Kulüpte yaklaşık 7 yıldır karate sporu ile uğraşan 14 yaşındaki Yaren Kılıç, bir çok başarı elde ettiğini ve milli takım kadrosuna seçildiğini söyledi.

Kaynak: AA