Şampiyon Yüzücü Beytullah Eroğlu'na Kahramanmaraş'ta Coşkulu Karşılama

Meksika’da düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası’nda kelebek stilde Dünya Şampiyonu olan engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, Kahramanmaraş’ta coşkuyla karşılandı.

Meksika’da Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kelebekte altın, 50 metre sırtüstünde bronz madalya kazanan Beytullah Eroğlu, memleketi Kahramanmaraş’ta coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Eroğlu’nu havaalanında ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş davul ve zurna eşliğinde omuzlarına alarak karşıladı. Ailesi Beytullah’ı havaalanında karşıladıktan sonra, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile makamında buluştu. Burada başkan Erkoç, Eroğlu’na 2 adet altın hediye etti. Beytullah’ın Meksika’da büyük bir başarı ve kahramanlık sergilediğini söyleyen Başkan Erkoç, "Arkadaşlar işte Beytullah kahramanımız, ülkemizi temsil ederek dünya şampiyonu oldu, kendisini tebrik ediyoruz. Arkamızda bizim madalyamız var, kendisi bize kahraman ecdadımızın hatırası. Bu şehir inşallah her alanda kahramanlar çıkartmaya devam edecek inşallah her alanda. Beytullah kardeşimizde orada çok büyük bir kahramanlık ve başarı öyküsü gösterdi. Beytullah bu kahramanlık görevini en iyi şekilde yerine getirdi, kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hem babası hem de antrenörü olan Mustafa Eroğlu’da, Beytullah’ı karşılamaya gelen herkese teşekkür ederek,

“Beytullah doğduğunda adını kıymetli olsun diye Beytullah vermiştik. Çok şükür kıymetli oldu. Bizimle buraya gelip emek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



"Paralimpik Oyunların’da da kazanıp madalyamı cumhurbaşkanımıza götüreceğim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 4 yıl önce altın madalya sözünü verdiğini hatırlatan şampiyon yüzücü Beytullah Eroğlu, Paralimpik Oyunları’nda da altın madalya kazanıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götüreceğini belirterek, "Kahraman şehrimize kahramanlığa yakışır bir şekilde geldik. Dünya Şampiyonasında 2 madalyayla döndük bu tarihimizde ilk defa oldu. Dünya şampiyonluğuna ihtiyacımız vardı. Bu şehir bu millet ve bu ülke gerçekten bunu hak ediyor. Ben elimden gelenin en iyisini yaptım. İstiklal Marşımızı bütün dünyaya ayakta söyletmeyi Rabbim bana nasip etti. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha bilinçli bir şekilde çalışarak sevenlerimizin de destekleriyle çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Cumhurbaşkanımız beni İstanbul Büyükşehir Spor Kulübüne emanet ettiğinde ben ona Dünya şampiyonluğu madalyasını getireceğimi sözümü vermiştim. Aradan 4 yıl geçti ve Dünya şampiyonluğu madalyasını getirdik. İnşallah bir söz daha verdim ve Paralimpik Oyunları’nda da altın madalyasını Cumhurbaşkanımıza götüreceğim" diye konuştu.

Kaynak: İHA