'Memleketimde Coşkuyla Karşılanmaktan Gurur Duydum'

Bedensel Engelli Dünya Şampiyonu milli yüzücü Beytullah Eroğlu: 'Bir söz daha verdim. İnşallah Paralimpik Oyunları'nın altın madalyasını da Cumhurbaşkanımıza götüreceğim' Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: 'Türkiye'de, zorlukların nasıl aşıldığının, nasıl üstesinden gelinebildiğinin en iyi örneği Beytullah kardeşimizdir'

Meksika'nın başkenti Meksiko'da yapılan Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte şampiyon, 50 metre sırtüstünde ise üçüncü olan milli sporcu Beytullah Eroğlu, memleketi Kahramanmaraş'ta büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda kent protokolü, ailesi ve sevenleri tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılanan Eroğlu, bir süre omuzlarda taşındı.

Eroğlu, karşılamada yer alan, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun simgelerinden "çete kıyafeti" giyen engellilerle de bir süre sohbet etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Beytullah, kahraman şehrine kahramanlara yakışır şekilde geldiğini ve ilk defa dünya şampiyonasında iki madalyanın kendisine nasip olduğunu belirtti.

Dünya şampiyonluğuna ihtiyacının olduğuna dikkat çeken milli sporcu, "Bu ülke, şehir ve millet gerçekten bunu hak ediyor. Ben elimden gelenin en iyisini yaptım. İstiklal Marşımızı bütün dünyaya ayakta söyletmeyi Rabbim bana nasip etti. Memleketimde coşkuyla karşılanmaktan gurur duydum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdılar. İnşallah bundan sonra sevenlerimizin destekleriyle çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

- "Paralimpik Oyunları'nın altın madalyasını Cumhurbaşkanımıza götüreceğim"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 50 metre kelebekte finale çıktığını anımsatan Beytullah Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünya Engelliler Günü sebebiyle bizlerin neler yapabileceğini bir kez daha göstermiş olduk. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız beni İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübüne emanet ettiğinde ona dünya şampiyonluğu madalyasını getireceğime söz vermiştim. Aradan 4 yıl geçti. Şimdi dünya şampiyonluğu madalyası getirdik. Bir söz daha verdim. İnşallah Paralimpik Oyunları'nın altın madalyasını da Cumhurbaşkanımıza götüreceğim."

- Konvoy eşliğinde kent turu

Beytullah Eroğlu, konvoy eşliğinde şehir turu attıktan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

Erkoç, yaptığı konuşmada, dünya şampiyonu Beytullah'ın ay-yıldızlı Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı okutmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu kaydetti.

Milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik eden Erkoç, "Türkiye'de, zorlukların nasıl aşıldığının, nasıl üstesinden gelinebildiğinin en iyi örneği Beytullah kardeşimizdir. Kendisi bunu en üst seviyede göstermiştir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ailesini tebrik ediyoruz. Kahramanmaraş halkı adına söylüyorum; Onun arkasında olacağız, onu destekleyeceğiz, ona dua edeceğiz, 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda televizyonlarımızın başında onun şampiyonluğunu izleyeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Erkoç, şampiyon yüzücüye 2 cumhuriyet altını hediye etti.

Kaynak: AA