Levent Açıkgöz Açıklaması 'Fenerbahçe Maçında Yüreğini Ortaya Koyacak Arkadaşlar Lazım'

Kardemir Karabükspor Teknik Sorumlusu Levent Açıkgöz, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmada sahada yüreğini ortaya koyacak oyunculara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Kardemir Karabükspor, Süper Lig’in 16. haftasında 18 Aralık Pazartesi günü 20.00’de deplasmanda oynayacağı mücadelenin hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Tony Popovic ile yolların ayrılmasıyla altyapı sorumlusu Levent Açıkgöz yönetiminde Hasan Doğan Tesisleri’nde yapılan idmana sakatlıkları bulunan Dany ve Seleznov ile kadro dışı bırakılan Ahmet Şahin katılmadı. Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdüren kırmızı-mavili ekipte moraller üst seviyeye çekilmeye çalışılıyor. Antrenman öncesi Kardemir Karabükspor Teknik Sorumlusu Levent Açıkgöz basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, "Bizim için Fenerbahçe maçında yüreğini ortaya koyacak arkadaşlar lazım. En doğru seçimi yapacağız. Şu an idmanda gönülsüz olan ve kafaları karışık olanlarla işimiz yok. İdman yapabilirler ama hafta sonu maçta olamazlar" şeklinde konuştu.



"Motivasyonunu arttırarak Fenerbahçe maçına hazırlanmaya çalışıyoruz”

Teknik Sorumlu Levent Açıkgöz, zor bir süreçte olduklarını söyleyerek, "Öncelikle takımımızın kulübümüzün yönetim krizi vardı ve en sonunda şu an Ziya Ünsal başkanımızın gelişi ile yeni bir yönetim oluştu. Bundan sonra ikinci en büyük sorun ise kulübün maddi imkanları sıkıntısı ve futbolculara olan ödemeleri ile alakalı. Yönetimin gelmesiyle futbolcuların beklentisi hep bu yönde. Hemen bir ödeme yapılacak ama mecbur belirli bir dinamikleri harekete geçirmekte süreç istiyor. Bu süreci atlatana kadar futbolcu topluğunun moral motivasyonunu arttırarak Fenerbahçe maçına hazırlanmaya çalışıyoruz. İnşallah mevcut yapı içinde futbolcularda çıkacak elinden gelenin en iyisini yapacak. Oyunculara ‘Bu taşın altına elini koymak isteyen ve sahip çıkan iyi niyetli insanlar var. O insanlara da moral motivasyonu artırarak onların ellerini kuvvetlendirme için sizlerde elinizden geleni üzerine düşeni profesyonel olarak yapmanız gerekiyor’ diye anlatıyoruz. Fenerbahçe maçına kadar kendilerini gösterecekleri ve var olacakları bir maç. Büyük maçların motivasyonu daha farklı oluyor. Dünden bu yana moral motivasyon üzerinde çalışma yapıyoruz. Özellikle Fenerbahçe maçında farklı çıkacak ama gelecek hafta içerde oynayacağımız Trabzonspor maçında taraftarında desteği silkeleniş olur diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Birliğimizi göstererek devam etmeliyiz"

Taraftarın tribünleri doldurarak takımın sahipsiz kalmadığını gösterme adına bir ses getirmeleri gerektiğini de kaydeden Açıkgöz, "Karabük tekrar özüne dönüyor diyorsak, hep beraber özümüze dönüp eski günlerdeki gibi birlik ve beraberliğimizi göstererek, devam etmeliyiz. Hatta deplasmanlara 50 otobüs yaptığımız zamanlar oldu. O taraftar kimliğine tekrar bürünmemiz gerekiyor. Şu zorlu süreçte bir dinamiğimiz itici gücümüz olsun” diye konuştu.



"Puan alırsak direnişin başlangıcı olacak"

Ligde kalma adına puan hesapları yaptıklarını da ifade eden Açıkgöz, "Bu maçlarda özellikle Fenerbahçe ve Trabzonspor maçında kimse bizim puan alacağımızı düşünmüyor. Bu düşünülmeyen maçlardan puanlar alırsak bu mücadelenin ve direnişin başlangıcı olacak. Diğer maçlara da moral motivasyonu daha da arttıracak. Ne toplayabilirsek önümüze baka baka gideceğiz" açıklamasını yaptı.

"Yüreğini ortaya koyacak arkadaşlar lazım"

Futbolcuların maddi anlamda kafalarının karışık olduğunu da sözlerine ekleyen Açıkgöz, "Oyuncuların performanslarına göre bakacağız. Bizim için Fenerbahçe maçında yüreğini ortaya koyacak arkadaşlar lazım. En doğru seçilmiş yapacağız. Şu an idmanda gönülsüz olan ve kafaları karışık olanlarla işimiz yok. İdmanı yapabilirler ama hafta sonu maçta olamazlar. Bütün ekip olarak pür dikkat maça en dinamik şekilde çıkacak oyuncuları takip ediyoruz. İnşallah çok fazla hata yapmadan bir kadro çıkaracağız" değerlendirmesini yaptı.

“Antrenmanda yoksa maçta da, kadroda da olmayacak”

Ahmet Şahin’i kendisinin de istemediğini kaydeden Açıkgöz, şu ifadeleri kullandı:

"Seleznov’un yapısını herkes biliyor. Biz ona daha önceki hocalarımızla destek olduk ama şu an antrenmanda yok. Belinde problem olduğunu söylüyor. Bize burada sahaya çıkacak oyuncular lazım. Antrenmanda yoksa maçta da olmayacak kadroda da olmayacak. Bir problem değil. Her oyuncu ile birebir ayrılmak diye bir durum yok. Bu sürece bakacağız. Hepsinin yüksek bedelleri var. Zaten bir kriz içindeyiz ve bunu atlatmak için büyük çaba ve gayret var. Süreç içinde hepsini göreceğiz."

Öte yandan Altyapı Sorumlusu Levent Açıkgöz, Kardemir Karabükspor’un başında 2015-2016 sezonunda TFF 1. Lig’de çıktığı Adanaspor mücadelesinden 3-1’lik galibiyet alırken, o sezon Göztepe’yi de 3-2 mağlup etmişti. Geçen sezon Igor Tudor’un Galatasaray’a gidişinin ardından kırmızı-mavili ekibin başına gelen Açıkgöz, Antalyaspor mücadelesinden 1-0 mağlup ayrılmıştı. Erkan Sözeri ile yolların ayrılmasının ardından da teknik sorumlu olarak görev alan Levent Açıkgöz, Galatasaray’a 3-2 mağlup olmuştu.

Kaynak: İHA