Beşiktaş'tan Muş'a Malzeme Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Muş İdmanyurdu Spor Kulübü’ne söz verdiği malzeme desteği için Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman devreye girerek Muşlu sporculara malzemeleri gönderildi.

Muş İdmanyurdu Spor Kulübü yöneticileri, AK Parti 6. Olağan Muş İl Kongresine katılmak üzere Muş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sporcular için malzeme desteği talebinde bulunmuşlardı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumu Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’a ileterek çözüm üretmesini talep etti. Talep üzerine harekete geçen Başkan Fikret Orman, yönetimden Selçuk Kaynarkan ve Burhan Topuz’u Muş’a gönderdi. Muş’a gelen yöneticiler, Muş Şehir Stadyumunda Muş İdmanyurdu yönetici ve sporcuları tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Muş Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa geçildi.

Burada programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TİFAD) Muş Başkanı Alpaslan Has, Muş’ta çok doğru işler yaptıklarını söyledi.

Doğru işler yapıp, gençlere sahip çıktıklarını ifade eden Alpaslan Has, "Valimiz ve belediye başkanımızdan destek istiyoruz, çalışma alanı istiyoruz, malzeme istiyoruz. Biz bu işi Allah rızası için gönülden yapıyoruz. Gençlerimize sahip çıkmanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Muş’taki programda karşıladık. Burada kendisinden bir talebimiz oldu oda sağ olsun isteğimizi kırmadı ve Beşiktaş kulübüyle temasa geçerek gençlerimizin malzemesini gönderdi. Duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Muş İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Abdullah Alptekin Has da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Beşiktaş Spor Kulübünün kuruluşu ve tarihini anlattı. Fikret Orman’ın Muşlulara selamı olduğunu ifade eden Beşiktaş Taraftar ve Dernekler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Burhan Topuz ise, Muş İdmanyurdu Spor Kulübünün her zaman yanlarında olacağını kaydederek, "Beşiktaş Spor Kulübü olarak şu anda tesislerinin alt yapısını bitirmiş, stadyumunu kapatmamış, iki yıldan bugüne kadar şampiyon olan bir kulüp olarak bundan sonra başkan ve yönetim kurulunun hedefleri arasında keşfedilmemiş şehirlerin ümidi olmak için ilk temelini Muş’a buradan atıyoruz. Tabii ki şunu ifade etmek isterim ki 2010-2011 yılları arasında Cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde bu bölgede yapmış olduğumuz ’Taş atma gol at altın çocuklar’ projesi kapsamında Hakkari’den başladığımız projeyle Muş, Van, Ağrı ve Erzurum’da uluslararası turnuvalara götürdüğümüz çocuklardan şu anda 7 tanesi milli takımda. Bu çocuklarımız hiç güvenlerini kaybetmesinler. Her zaman Beşiktaş Spor Kulübü olarak yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu.

Doğu’da detaylı çalışmalara başladıklarını ifade eden Beşiktaş Taraftar ve Dernekler Sorumlusu Selçuk Kaynarkan ise, "Bizler doğudaki bu arkadaşlarımızın, dostlarımızın Muş’tan başlayarak ilginç ve daha detaylı, daha geniş kapsamlı faaliyetler içerisine girmek üzereyiz. Cumhurbaşkanımızın buraya gelişiyle ve Fikret Orman’ın yapması gerekeni yapmasıyla malzeme yardımlarımız gelmiştir. Daha da arkası gelecektir. Biz bir yerden başladık. İnşallah diğer arkadaşlarımız da tamamını getirir. Biz her zaman yanınızdayız bunu hiçbir zaman unutmayın. Söylediklerimizi yerinde ve zamanında yerine getireceğimizin de sözünün veriyorum. Biz akşam geri döneceğiz ama bir sonraki faaliyette kalarak bazı sportif faaliyetlerin içinde yaşayarak sözünü veriyorum. Geldik, gidiyoruz ama kalbimiz sizlerle beraber olacak" ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım da, Beşiktaş Spor Kulübünün Türk sporunda önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Spor gençliğimiz için olmazsa olmazlardan ama spor yapabilmek içinde öncelikle disiplin gerekiyor. Her ne kadar biraz finansman, biraz malzeme denilse de bence önce gönül vermek gerekiyor. Ne kadar gönül verilirse, ne kadar disiplinli bir şekilde devam edilirse spor o kadar yapanlara da hem o kadar haz vermekte, hem de izleyenlere o kadar haz vermekte. Sonrasında tabi ki finansman, malzeme çok önemli. Ama siz bunları yaparsanız, biz bunları gerçekleştirebilirsek, sporcularımızı hakikaten sporcu disipliniyle yetiştirebilirsek işte o zaman seyredenleri de çok fazla oluyor. Taraftarları hakikaten kendilerini çok güzel destekliyorlar ve istenilen, gerekli olan finansmanda büyük ölçüde karşılanabiliyor"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program sona erdi. Programa Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Beşiktaş Spor Kulübü yöneticileri ile sporcular katıldı.

Kaynak: İHA