Trabzon'da Satranç Müsabakası Sona Erdi

Trabzon Küçükler Satranç İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, müsabakalarda çekişmeli mücadeleler yaşandığını belirterek, araştıran, sorgulayan, düşünen çocukların sayısının hızla arttığını söyledi.

Öztürk, "Onların planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratan satranç, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye de yardımcı olu. Olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Bu yüzden çocuklarımızın satranca olan ilgisinin artmasını çok önemsiyor ve mutlu oluyoruz." dedi.

Satranç İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu ise 7-14 yaş arası 400 çocuğun mücadele ettiği Küçükler Satranç İl Birinciliğine katılımın yüksek olduğunu belirtti.

Müsabakaların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Beşirli Mahallesi'nde bulunan spor salonunda gerçekleştiğini aktaran Haliloğlu, müsabakalarda büyük çekişme yaşandığını belirtti.

Müsabakalarda 7 yaş kategorisinde kızlarda Işık Ece Korkmaz, erkeklerde Eyman Saylam, 8 yaş kızlarda Berra Makuloğlu, erkeklerde Kerem İşçi, 9 yaş kızlarda Ecrin İnan, erkeklerde Rıdvan Güç, 10 yaş kızlarda Azra Ağırman, erkeklerde Kayra Tamer, 11 yaş kızlarda Aybüke Yardak, erkeklerde Bartu Taha, 12 yaş kızlarda Eylül Gökmen, erkeklerde Ahmet Ceran, 13 yaş kızlarda Beril Erden, erkeklerde Alperen Çuvalcı, 14 yaş kızlarda Ayçanur Sadıklar, erkeklerde ise Barış Öztürk birinci oldu.

Kaynak: AA