Edirne'de Spor

Edirne Belediyesi pehlivanları Bulgaristan’ın Dimitrovgrad kentinde düzenlenen 11. Uluslararası Enyo Yancev Minikler Güreş Turnuvası’na katıldı.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Moldovya, Rusya, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin katıldığı turnuvaya Edirne’yi temsilen katılan Edirne Belediyesi Güreş Takımı 3'üncü oldu.

Görüşleri aktarılan Edirne Belediyesi Güreş Antrenörü Talat Çelik, desteği için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti, sporcularını da tebrik etti.

-Şampiyon oldular

Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol takımı, okullararası Basketbol Ligi'nde Edirne şampiyonu oldu.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol takımı okullararası basketbol grup müsabakalarında Mehmet Ruşen Ortaokulu'nu 81-26, Beykent Ortaokulu'nu 52-25, Şehit Üstteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu'nu 83-49 skorlarla yenerek grubundan birinci çıktı.

Yarı final karşılaşmasında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nu 63-38 yenerek finale yükselmiş olup finalde Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu ile karşılaşan Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu 90-50 skorla galip gelerek 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Yıldız Erkekler “Basketbol Edirne İl Şampiyonluğunu elde etti.

-Kızlarda şampiyon

Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulu okullar arası Basketbol Liginde ikinci şampiyonluk kupasını da Yıldız Kız Basketbol takımı ile kazandı.

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Yıldız Kız Basketbol takımı Edirne okullararası Basketbol Ligi maçlarında Şehit Üstteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu'nu 53-33, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nu 38-25 ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunu 48-36 skorlarla yenerek namağlup Edirne İl Şampiyonu oldu.

Görüşlerine yer verilen okul müdürü Mahmut Boztürk, alınan başarılardan dolayı takım oyuncularını ve öğretmenleri kutladı. Boztürk, Edirne Bahçeşehir Okulu'nun akademik başarı kadar sportif başarılara da önem verdiğini, gençlerin spora yönelmesi ve sevmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

.

Kaynak: AA