Okullararası Satranç Ligi Müsabakaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlendiği Okullararası Satranç Ligi'nin ikinci etabı Gebze'de gerçekleştirilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, saat 10.30’da başlayacak olan ikinci etap maçlarının, Gebze Spor Salonu'nda gerçekleştirileceği belirtildi.

Lig kapsamında, 8 etap üzerinden her ay bir turnuva düzenlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Satranç Ligi ilkokul, ortaokul, lise kategorisinde düzenleniyor. Ligin ilk etabı 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. İki gün boyunca zorlu mücadelelere sahne olan birinci etabın sonunda Derince Turgut Reis İlkokulundan Gamze Ark, İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel ve Dilovası Özel Enka Teknik Okullarından Emre Demirbaş kategorilerinde birinci oldu."

Açıklamada, ligin bu hafta sonu yapılacak olan ikinci etabının da aynı heyecanda geçmesinin beklendiği vurgulanarak, şöyle devam edildi:

"Etap kapsamındaki ilk tur maçları, cumartesi günü 10.30’da başlayacak ve akşama kadar devam edecek. Pazar günü ise 6. tur ile etap sona erecek. Maçların bitiminin ardından ödül töreni yapılacak.

Dereceye giren öğrencilere madalyaları verilecek. Sekiz etap sonunda, okulların en iyi üç sporcusunun tüm etaplardaki puanları toplanarak her kategoride en iyi üç sporcusu olan okula ödül verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak."

Kaynak: AA