MKE Ankaragücü'nden 'Marka Festivali' Eleştirisi

Başkent kulübünün açıklamasından: 'Sanırım ATO Başkanı ve festivali düzenleyenler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gördüğü Ankara'nın en büyük markası olan Ankaragücü'nü görememişler'.

TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Ankara Marka Festivali"nde sarı-lacivertli kulübün yer almamasına tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ATO tarafından düzenlenen festivale ilişkin "sözde Ankara'yı ‘marka kent’ hedefine bir adım daha yaklaştırmak amacıyla ‘Ankara Marka Festivali’, Ankara Congresium'da düzenlenen törenle başladı." denildi.

İş, bilim, kültür, sanat, edebiyat ve spor dünyasından 195 konuşmacının yer aldığı festivalde Ankara’nın en büyük markası olan ve Ankara'nın sosyal-kültürel anlamda tanıtımına en çok katkı yapan spor kulübü Ankaragücü'nün olmamasının şaşkınlığını yaşadıklarının belirtildiği açıklamada "Sanırım ATO Başkanı ve festivali düzenleyenler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gördüğü Ankara'nın en büyük markası olan Ankaragücü'nü görememişler." ifadeleri yer aldı.

"Sayın Gürsel Baran ve Yönetim Kurulunun ‘gören gözlerden’ olmasını diliyor, onların da Ankara’nın en büyük markası olan Ankaragücü’nü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünden görmesini temenni ediyoruz." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Baran, merak etmeyin Ankaralı marka bilinci konusunda Ankaragücü'nü Ankara'nın en önemli markası yaparak marka konusunda ne kadar bilinçli olduğunu gözler önüne sermiştir. Sayın Baran, Amerika’yı Kristof Kolomb keşfetti. Deyim yerindeyse Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmayın. Ankaragücü hem yerlidir hem de millidir. Bunu da göremediyseniz tarihe bakmanızı öneririz. Gelinen noktada adım adım zirveye giden ve her geçen gün Süper Lig hedefine biraz daha yakalaşan Ankaragücü’nü yok saymanız, görmezden gelmeniz, hiçbir destekte bulunmamanız, en büyük markaya festivalde yer vermeyip yeni markalar oluşturma peşinde koşmanız düşündürücü olduğu kadar bir o kadar da üzücüdür."

Kaynak: AA