Alaattin Hatayoğlu'ndan Trabzonspor Taraftarına Uyarı

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Bursaspor maçında yaşanacak olası basit olayların Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamalarına neden olabileceğini belirterek, taraftarların ceza almalarına neden olabilecek eylemlerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Trabzonspor’un teknik direktör değişikliği sonrası üst üste maçlar kazanarak bir ivme yakaladığını belirten Hatayoğlu, "Bursaspor ve Karabükspor maçlarını alırsak ligin ilk yarısını ilk 5 takım arasında bitirmemiz hayli yüksek ihtimal. Trabzonspor’un ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın en zor maçlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Sahada oynanacak oyundan çok saha dışı olaylarının da olabileceği yüksek ihtimalli bir maç. Geçtiğimiz hafta Bursaspor penaltı golüyle Fenerbahçe’ye yenilerek yukarılara doğru çıkması zor hale geldi. Ligde yukarıya doğru tırmanışını sürdürebilecek en ideal takım Trabzonspor" dedi.



"Ceza almamıza neden olacak eylemlerden kaçınmalıyız"

Trabzonspor - Bursaspor maçında hakem faktörünün ön plana çıkacağını öne süren Hatayoğlu, "Adaletli, taraftarı etkilemeyecek kararları verecek bir hakemin sahaya çıkmasını talep ediyoruz. Trabzonspor’un ilk yarıda sahasında oynayacağı son maçı Bursaspor, ardından devre arasından sonra evinde oynayacağı ilk maç ise Fenerbahçe maçı. Bu maç şehir ve taraftar için çok önemli bir müsabaka. Bursaspor maçında olası bir olayın çıkması Trabzonspor’un saha kapatma ceza almasına neden olabilir. Bu anlamda Trabzonspor taraftarı sakin olmalı. Olası ters hakem kararları ya da Bursasporlu bir iki futbolcunun taraftarı tahrik edici tavırlarda bulunsa dahi kesinlikle olay çıkmasına imkan vermemeli. Çok basit nedenlerden dolayı Trabzonspor’a ceza vermek için fırsat kollayan şer odakları var. Onun için taraftarımız sadece takımı desteklesin. Bursaspor maçından sonra bizim için sezonun en önemli maçı Fenerbahçe karşılaşmasıdır. 41 bin 461 kapasiteli stadyumu taraftarımız dolduracaktır. Kesinlikle ceza almamıza neden olacak eylemlerden kaçınmalıyız" şeklinde konuştu.



"Fenerbahçe’yi yeneriz ama..."

Fenerbahçe’nin ilk kez Trabzonspor’un yeni stadyumuna geleceğini hatırlatan Hatayoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzun süredir Trabzon’da yenemediğimiz Fenerbahçe ilk kez yeni stadyumumuza gelecek. 41 bin 461 kapasiteli stadyumda Fenerbahçe’yi yeneriz ama bunun için taraftar çok önemli. Trabzonspor taraftarı çok basit nedenlerden dolayı ceza almamalı. Geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan basketbol müsabakası çok basit nedenlerden dolayı seyircisiz oynandı. Saha kapama cezası da alındı. Bunlara olanak vermemeliyiz. Agresiflik Trabzonspor oyuncusunu motive edici olmalı. Rakibi ise olumsuz noktada etkileyici olmalı. Eskiden Avni Aker cehennemi diyorduk. Şimdi ise Akyazı cehennemini Fenerbahçe’ye yaşatalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA