Ordu'da Güreşçi Sayısı Üç Kat Arttı

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, kentte son iki yılda güreşci sayısını üç kat artırdıklarını söyledi.

Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşin küçük yaşta başlanılması gereken bir spor olduğunu dile getirerek, "Özellikle iki yıl içinde altyapı çalışmalarına büyük önem verdik. Birçok ilçede güreş branşını yeniden başlattık, 11 ilçede sporculara malzeme desteğinde bulunduk." dedi.

Ordu'da gençleri minder güreşine özendirmeye çalıştıklarını ve son iki yılda güreşçi sayısını üç kat artırdıklarını kaydeden Genç, "Özellikle ilimizde herkes yağlı güreşleri çok seviyor ve çocuklarının minder yerine yağlı güreşlerde güreşmesini istiyor. Tabi ki yağlı güreş ata sporumuz, bizler için çok önemli bir miras ama mirasımıza sahip çıkarken olimpiyatlarda yer alan ve minder güreşinde de başarıya ulaşmak ülkemize madalyalar kazandırmak için minder güreşine yetenekli sporcular kazandırmamız gerekiyor Taha Akgül, Rıza Kayalp gibi." diye konuştu.

Genç, minder güreşinin popüler olması için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen şampiyonalardan her yıl birini Ordu'da gerçekleştirdiklerine de dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası, U-23 Türkiye Güreş Şampiyonası, Yıldızlar ve Gençler Grup Şampiyonaları Ordu’da yapılan ve daha önce yapılmamış şampiyonalardı. İnşallah 2018 yılında da Türkiye Şampiyonası ve grup şampiyonaları için görüşmelerimiz devam ediyor. İlimizde yapılan spor çalışmalarına büyük destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Valimiz Sayın Seddar Yavuz'a, Spor Genel Müdürlüğümüze ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve yönetimine teşekkür ederim. Bizler onların verdiği destekle 19 ilçemizde her gencimize ulaşmaya, onlara dokunmaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA