Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül Adana'da Mindere Çıkacak

Yüreğir Belediyesinin ev sahipliğinde 21-24 Aralık 2017 tarihleri arasında Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın girişimleri ile Büyük Erkekler Serbest Türkiye Şampiyonası’nı Adana’ya verdi. Yüreğir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek şampiyonada Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül’ün yanı sıra diğer olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler mindere çıkacak. Ayrıca illerinde 1. olan 600’ün üzerinde sporcuda güreş tutacak.

21 Aralık’ta Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak şampiyona öncesi açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Adana’da ilk defa böyle büyük bir güreş organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Öncelikle organizasyonun kentimizde yapılması talebimizi geri çevirmeyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Musa Aydın’a teşekkür ediyorum. Bu bereketli topraklardan İsmet Atlı, Mehmet Kartal, Mustafa Kurt, Kemal Dişiçürük, Ayhan Taşkın, Hüseyin Atlı, Seyit Işırlı, Kuddusi Özdemir, Fevzi Gökdoğan, Ali Akaya ve Celal İnceler’ler çıkmıştır. Bu topraklarda ata sporumuzu yaşatmanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sevinci, bu mutluluğu bizimle yaşamak isteyen bütün hemşehrilerimizi güreşlere bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA