Süleymanoğlu'nun İsminin Yaşatılması Talebi

Balkan Göçmenleri (Bal-Göç) Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Uslu, Balkan Göçmeni "Cep Herkülü" unvanlı Naim Süleymanoğlu'nun isminin Çanakkale'de adını yaşatmak için yetkililere çağrıda bulundu.

Bal-Göç Başkanı Ahmet Uslu, Süleymanoğlu'nun isminin Güzelyalı Köyünde bulunan bir spor kompleksine verilmesini istediklerini belirtti.

Çanakkale il genelinde 200 bin balkan göçmeninin yaşadığını belirten Uslu, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi Türk sporunun efsane ismi, tüm otoritelere göre dünyanın gelmiş geçmiş en büyük haltercisi soydaşımız Naim Süleymanoğlu'nu geçtiğimiz ayda kaybettik. Süleymanoğlu ezilen Bulgar Türkünün ismi değiştirilip eziyetlere, hakaretlere maruz kalan Bulgar Türkünün, Türk milletinin dünyaya bir haykırışı olarak Türk vatandaşlığına geçtikten sonra üst üste kırdığı rekorlarla Türk dünyasının kalbinde yer etti.

Merhum Naim Süleymanoğlu'nu rahmetle anarken, Türk Milleti'nin kadirşinaslığını ona göstermek istiyoruz. Dünyaya adını 'Çanakkale Geçilmez' diye duyuran, Türk tarihinde çok nadide bir yeri olan Çanakkale’den, Çanakkale Bal-Göç Derneği'nden bu çağrımızı başlatarak Çanakkale’de onun ismine layık bir yere adının verilmesini istiyoruz. Bu Türkiye’de ilk olacağı için diğer yerlerde de Naim Süleymanoğlu'nun Çanakkale'yi örnek alınarak isminin verilebileceğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA