Sivaslı Avrupa Şampiyonuna Nazar Değdi

Sivaslı Muay Thai Avrupa şampiyonu Turan Arıs, Macaristan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda talihsiz bir şekilde sakatlanarak sevenlerini üzdü.

Sivaslı 20 yaşındaki genç sporcu Turan Arıs, geçtiğimiz yıl Hırvatistan’da yapılan Muay Thai Avrupa Şampiyonası’nda 51 kiloda elde ettiği birinciliğin ardından bu yıl da Macaristan’da düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Arıs, şampiyonadaki Kazakistanlı rakibi ile dövüştüğü sırada sakatlanarak derece elde edemeden Türkiye’ye döndü. Genç yaşında bir çok derece elde eden başarılı sporcunun yaşadığı talihsiz sakatlık başta genç sporcu olmak üzere herkesi üzdü.

Macaristan’da derece maçı esnasında şansız bir sakatlık geçirdiğini ifade eden Turan Arıs, ”Dünya Şampiyonası’na katıldım ama bir talihsizlik başıma geldi. Kazakistanlı rakibimle dövüşürken sakatlık yaşadım ve otomatikman maçı bırakmak zorunda kaldım. Elimde olmayan bir nedenden dolayı. Ben şampiyonaya Türkiye’yi temsil etmek için gittim ama dizim sakatlanınca karşılaşmayı yarıda bıraktım”dedi.



Sanayide hazırlanmıştı.

Aslen motor ustası olan Arıs, şampiyonaya hem spor salonunda hem de İl Özel İdaresi’ne bağlı atölyede hazırlanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Arıs, bir yıl sonraki Dünya Şampiyonası için salonda ve atölyede çalışmaya devam ettiğini belirterek, “Şimdi hiçbir sıkıntı olmadan antrenmanlarıma devam ediyorum. Benim için boş zaman diye bir şey yok. Sabah 7’de çalıştığım sanayi atölyesine gidiyorum, akşam 5’e kadar orada çalışıyorum. Akşam 5’ten sonra sanayiye gidiyorum orada ufak tefek şeyler yaptım ve antrenmanlarıma orada devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA