Işık Eyigüngör Açıklaması 'Avrupa'nın En İyi 3 Kadrosundan Birisine Sahibiz'

Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, hedeflerinin bu sezon Final Four oynamak olduğunu söyledi. Eyigüngör, Ali Koç’un listesinde yer alacağı iddialarını da yalanlayarak, “Ali Bey’den bana bir teklif gelmedi. Ben Yakın Doğu’nun başkanıyım ve teklif gelse de kabul etmem” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin eski yöneticisi olan ve şu anda Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı olan Işık Eyigüngör, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Yakın Doğu olarak geçtiğimiz sezon büyük başarılara imza attıklarını söyleyen Eyigüngör, “Burada bütün yönetim kurulu arkadaşlarım ve başta İrfan Günsel olmak üzere el birliğiyle bu takımı buralara getirdik. Türkiye tarihi demeyeyim, Avrupa tarihine baktığınız zaman, ilk kez Avrupa Kupaları’na katılan bir takım Avrupa şampiyonu oldu. O da bizdik. Bunu tarihe altın harflerle yazdık. Biliyorsunuz, Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC’nin üniversitesidir. Avrupa Kupası’nı kazandığımız zaman ilk kez Wikipedia’da KKTC Bayrağı yayınlandı. Bu hem KKTC hem de Türkiye için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu gururun en ufak yerinden tuttuğumuz için kulüp başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

“Avrupa’nın en iyi 3 kadrosundan birisine sahibiz”

Oyuncuların sözleşmelerinin bitmesiyle birlikte istediği kulüple görüşebildiğini söyleyen Işık Eyigüngör, “Sezon bittikten sonra Ann Wauters transferini yaptık. Hollingsworth var bizde. Bu sezon yabancı sayısı düştü. 3 kişi sahada, 1 kişi bençte oturuyordu. Daha sonra Belçikalı Mestdagh’ı transfer ettik. 1 Eylül gibi de Levander’i kadromuza kattık. Euroleague maçlarını oynadıktan sonra Mestdagh’ın bizim takımımızın oyuncusu olmadığını gördük ve yollarımızı ayırdık. Bu sene hedefimiz Final-Four oynamak. Bana göre Avrupa’nın en iyi 3 kadrosundan birisine sahibiz. İlk kez Euroleague oynuyoruz ve Türkiyemiz’i temsil ediyoruz. Rakibimiz olan Dinamo Kursk ve Ekaterinburg, dev bütçelerle mücadele ediyorlar. Bu iki takımın kadrosunda aynı ayarda 4 uzun oyuncu var. Ann Wauters’ın yaşı 37. Hem ligi hem Avrupa’yı yaşından dolayı çıkaramayabilirdi. Ancak takımda yaşanan sakatlık nedeniyle Ann Wauters her iki kulvarda da fazla süre almaya başladı.

Bu nedenle biraz hırpalandı. Mestdagh’la yolları ayırdığımız için bütçe artışımız oldu. Biz de 1 uzun daha transfer etmek istedik. Quanitra, Ann Wauters, Levander ve Sandra Gruda 4’lüsüyle, Euroleague için çok güçlü bir uzun rotasyonuna sahip olacağımıza inandık. Biz de Sandra Gruda için Fransa’ya arkadaşım Hulki Kahvecioğlu’yla birlikte gittik” ifadelerini kullandı.

“Sandra Gruda’yla daha da güçlü olacağız”

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen, sezona ise Fransa’nın Lyon takımında başlayan 1.93’lük pivot Sandra Gruda’nın transferiyle ilgili detayları veren Işık Eyigüngör, “Fransa Milli Takımı’nın 2 maçını izledik ve Sandra Gruda’yla orada görüştük. Gruda daha önce bizim Euroleague maçımız için Lille’e gelmişti. Kendisiyle orada da görüştük. Gruda, Lyon’da forma giyiyordu ve burada 12 maça çıkmıştı. Lyon’un sahibi ünlü basketbolcu Tony Parker’dır. Hatta onlarla aralık ayı sonuna kadar sözleşmesi vardı. Parker da eski basketbolcu olduğu için konuştular ve Gruda’nın gitmesine müsaade ette. Bonservis bedeli ödemedik ve 7 Aralık’ta gelerek kulübümüze dahil oldu. Gruda’nın çok başarılı olacağına inanıyorum. Ribaund üstünlüğümüz, Sandra Gruda’yla birlikte daha iyi noktaya gelecektir” diye konuştu.



“Bu sene hedefimiz Final Four”

Geçtiğimiz sezon EuroCup, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nı kazandıklarını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör, “Geçen sezon Avrupa’da ‘Eurocup’ı alacağız’ dedik. ‘Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nı da alacağız’ dedik. İlk kez katıldığımız bir şampiyonada herkes ‘Çok iddialı bir laf’ dedi.

Ama biz sözümüzü yemedik ve kupayı ülkemize getirdik. Euroleague daha farklı bir mecra. Burada yıllardır Fenerbahçe ve Galatasaray ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Galatasaray’ın bir de Euroleague şampiyonluğu var. Euroleague 2 gruptan oluşuyor ve biz B grubundayız. Bizim grup çok zor. Karşı grup, bizimki kadar zor değil. Ama bizim grubu 4. sırada tamamlarsanız, bir sonraki turda karşı gruptan Dinamo Kursk rakip olarak geliyor. Fakat ilk 3 sırada tamamladığınız zaman, bizim grubun ilk 3 takımı, diğer gruba göre kağıt üzerinde daha avantajlı. Bizim bu sene hedefimiz Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Final Four. Ayrıca 27 Aralık’ta Fenerbahçe ile Cumhurbaşkanlığı maçına çıkacağız. Karşılaşma Sinan Erdem’de oynanacaktı ancak Galatasaray’ın o gün Avrupa maçı olduğu için, büyük ihtimalle Anadolu’da oynanacak bu mücadele” dedi.



“Önceliğimiz Final Four’a kalmak”

Avrupa’da bu sezon hedeflerinin Euroleagu’de gruptan çıkarak Final Four’a kalmak olduğunu sözlerine ekleyen Eyigüngör, takımın Euroleague şampiyonluğunu kazanıp kazanamamasıyla ilgili olarak da, “Final-Four’a giremezsek zaten kupa şansı yok. Yarı finalde 2 Rus takımı olacağı için sistem gereği onlardan birisi elenecek. Eğer biz Final Four’a kalırsak ve 1 Türk takımı daha gelirse, sistem gereği biz de onunla eşleşeceğiz. Final Four’a kaldıktan sonra final neden olmasın. Hangi takım finale çıkarsa, Euroleague’de bu çok büyük bir başarıdır. Sonrasında 40 dakikanız var ve her şey sahada belli olacak. Ama dediğim gibi, biz şampiyonluk parolasıyla girmedik bu sene, önceki hedefimiz Final Four’a kalmak” ifadelerini kullandı.

“Konu mahkemede olduğu için konuşamayacağım”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la geçtiğimiz yıl yaşadığı tartışmanın ardından bu yıl 27 Aralık’ta Fenerbahçe ile oynayacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, kendileri için herhangi bir problemin olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Işık Eyigüngör, “Bizden kaynaklanan bir olay olmamıştı. Zaten şu anda mahkemeye yansıyan bir durum olduğu için bu konuyla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Hukuka olan saygımız çok büyük. Hukuk ne karar verecek, herkes görecek” dedi.



“Teklif gelse de kabul etmem”

Fenerbahçe Başkanlığı’na adaylığını koyan Ali Koç’un listesinde yer aldığı haberleriyle ilgili olarak da açıklama yapan Eyigüngör, “Ali Koç’un listesine girdiğim iddialarına dair benim bir bilgim yok. Ali Bey’in de bilgisi olduğunu sanmıyorum. Benim bilgim yoksa, kendisinin de yoktur. Ben Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanıyım ve bana böyle bir teklif gelmez. Gelse de ben kabul etmem. Biz Basketbolu Geliştirenler Derneği’ni (BGD) kurduk. BGD benim çocuğum. Artık Yakın Doğu Üniversitesi adı altında gidiyoruz. İrfan Günsel ve Suat Günsel’in çok büyük destekleri var. İnsan çocuğunu satar mı? Bu kadar söylüyorum” diyerek, Fenerbahçe Başkanı Adayı Ali Koç’un listesinde olduğu iddialarına da açıklık getirdi. Eyigüngör, Fenerbahçe’nin eski bir yöneticisi olarak mayıs ayında yapılacak olan kongrede Ali Koç’un mu yoksa Aziz Yıldırım’ın mı daha avantajlı olduğu sorusuna ise, “Bu soruyu 2 başkan adayına sormanız gerekiyor. Ben oy kullanmayacağım için bilemiyorum” cevabını verdi.

Beşiktaş, Türkiye’deki gururumuzdur”

Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş’la ilgili de konuşan Işık Eyigüngör, “Beşiktaş, Türkiye’deki gururumuzdur. Beşiktaş’ın bu sene yaptığını kimse yapmadı. Bu kadar yüksek puan toplamadı. Fenerbahçe çeyrek final oynamıştı. Bayern Münih çok güçlü bir kulüp ama Beşiktaş, Avrupa’da çok iyi oynuyor. Türkiye Ligi gibi değil. İnşallah Beşiktaşımız, Türkiye’yi gururlandıracak bir sonuçla üst tura yükselir. Bunu canı gönülden istiyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Sonuçta ay-yıldızlı Türk bayrağımızın dalgalanması, bütün Türkiye’ye gurur verir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA