E.Yeni Malatyaspor'da Yalçın Ayhan Polemiği

E.Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut son oynadıkları Göztepe maçında yenilen hatalı gollerin Yalçın Ayhan’ın eksikliğine bağlanmasına tepki göstererek, “Benim takımın başında olmadığım dönemde Yeni Malatyaspor kalesinde 13 gol görmüştü. O haftalarda da goller yenilmişti. O zaman da yine defansta Yalçın görev alıyordu. Peki o zaman yenilen gollerin biletini kime kesmek gerekiyor. Yalçın’a mı, Sadık’a mı, Mina’ya mı” ifadelerini kullandı.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde haftalık değerlendirme için basın karşısına çıkan Erol Bulut, önemli açıklamalarda bulundu.

“2 gol attık ama kalemizde 3 gol gördük”

İyi oynamalarına rağmen maç kazanamadıklarını belirten Bulut, “Haftalardır deplasmanda ve kendi evinde daha baskılı top oynayan bir Yeni Malatyaspor var. Öte yandan puan alıyoruz ama istediğimiz puanları alamıyoruz. Maalesef bunların nedenleri var. Akhisarspor maçında herkesin malumu verilmeyen bir penaltımız var. Son oynadığımız Göztepe maçında üstün top oynamamıza rağmen konsantrasyon eksikliğinden dolayı 3 duran toptan gol yedik. 8 haftada hiç yemediğimiz golleri bu maçta duran toplardan yedik. Maçın geneline baktığımızda rakibe göre daha üstün oynayan bir Yeni Malatyaspor vardı. 2 gol attık ama kalemizde 3 gol gördük. O maçta da verilmeyen bir penaltı pozisyonumuz var. İstemediğimiz bir sonuçla mağlup olduk” şeklinde konuştu.



“Kalemizde gol gördükten sonra daha uyanık oluyoruz”

Kalelerinde golü gördükten sonra daha iyi oynadıklarını da kaydeden Bulut, şunları söyledi:

“Ana felsefemiz iki, iki buçuk bölgesinde rakibi karşılayıp baskılı oynayarak topu kaptığımızda hızlı hücumla atak geliştirmek. Takımla birlikte çıktığım hemen hemen her maçta uygulamaya çalıştık. İyi de uyguladık. Bunu maçın ilk dakikalarından itibaren istiyorum. Ama futbolcu sahaya çıktığında şartlar değişebiliyor, bu rakibin ortaya koyduğu performansa da bağlı. Siz bazı şeyleri çok istersiniz, rakip o gün çok iyi durumdaysa ona göre pozisyon alıyorsunuz. Kalemizde gol gördükten sonra doğrudur, daha uyanık oluyoruz. Daha üst seviyede istediğimiz gibi oynamaya başlıyoruz. Bunu gol yedikten sonra değil, gol yemeden uygulamamız gerekiyor.”

“Hata olduysa takım olarak hata yaptık”

Bulut, Göztepe maçında yenilen gollerin Yalçın’ın eksikliğine bağlanmasına da tepki göstererek, “Benim takımın başında olmadığım dönemde Yeni Malatyaspor kalesinde 13 gol görmüştü. O haftalarda da goller yenilmişti. O zamanda yine defansta Yalçın görev alıyordu. Peki o zaman yenilen gollerin biletini kime kesmek gerekiyor, Yalçın’a mı, Sadık’a mı, Mina’ya mı. Yalçın Ayhan yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı diye şuan ki futbolculara faturayı kesmek çok büyük bir yanlıştır. Mina Akhisar maçında iki tane gol atabilirdi. Atsaydı ne konuşacaktık şuan. O maçta gol atsaydı takımı kurtardı, Mina artık takımın kahramanı mı diyecektik. Biz takım oyunu oynuyoruz. Tek bir futbolcunun üzerinden yorum yapmamız yanlıştır. Takım olarak kazanıyor ya da kayıp ediyoruz. Hata olduysa takım olarak hata yaptık. Bir futbolcu rakibini kaçırmış, onun yüzünden gol yemiş olabiliriz. Ama o top oraya gelene kadar gelişen pozisyonlar var. O top oraya gelene kadar pozisyonu engelleyebilirdik” dedi.



“kendisine gözlük işareti yaptığımı düşündü”

Göztepe maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesiyle ilgili de konuşan Bulut, şunları söyledi:

“Hakemlerle çok fazla diyaloğa girmek istemiyorum. Akhisar maçında yüzde 100 penaltımız verilmedi. Bu kadar büyük itirazda bulunmadım. Göztepe maçında verilmeyen pozisyonlar var. Rakibe verilen pozisyonlar var. Benim tribüne gönderildiğim dakikalarda, maçın 4. hakemi ve yan hakem taç atışını siyah takım olarak ifade ediyor. Orta hakem Göztepe’ye tacı veriyor. Ben de o esnada orta hakeme işaret ettim, ‘Hocam görmüyor musun’ diyerek gözümü işaret ettim. Maçın hakemi sanki kendisine gözlük işaret yaptığımı düşünerek, öyle tribüne gönderme kararı aldı. Başkaları onlara çok farklı şekilde tepki gösterirken, tribünlere gönderilmiyor.”

Galatasaray ve Kayserispor maçlarından puanlar almak istiyoruz”

Son olarak kalan maçları değerlendiren Bulut, “Osmanlıspor maçı ile birlikte önümüzde 3 maçımız var. Elimizdeki mevcut kadroyla bu maçlara en iyi şekilde hazırlanarak istediğimiz oyunu sahaya sergilemeye çalışacağız. İnşallah Osmanlıspor maçında galip gelerek Galatasaray ve Kayserispor maçlarından puanlar almak istiyoruz. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ne kadar puan alabileceksek o kadar puan almaya çalışacağız. Sonrasında yapacağımız devre arası transferlerle ikici yarıya daha güçlü bir Yeni Malatyaspor olarak sezona başlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA